Re: Wat drink je nu?

3661
ronald22 schreef: ma 12 dec 2022, 16:26
Nootmuskaatje schreef: ma 12 dec 2022, 16:05
ronald22 schreef: ma 12 dec 2022, 15:50 Ik zet de Malabar met succes als volgt
18 gram bonen. Uit 36 gram
In 30 sec of iets langer
Malabar is een zeer harde boon maar wel de lekkerste
De malabar is bij mij ook een succes, 16/32 in +-28s waarvan 6 pre-infusie. Veel puinhoop met de DF64 i.v.m. statische lading, maar nu gebruik ik m'n J-max daarvoor. Alleen de Timor-leste krijg ik maar niet goed met de DF64. J-max niet geprobeerd, maar daar wil ik niet aan zitten gezien die is ingesteld op de decaf en malabar (exact dezelfde maalgraad).
Ik weet niet hoe vers je bonen zijn maar ze mogen zeker minimaal 2 weken rusten
Toevallig vandaag open gemaakt na 2 weken, branddatum 28 nov.
Lelit Elizabeth + DF64 gen 2 & 1ZPresso J-Max

Re: Wat drink je nu?

3663
gilleko B. schreef:Hondurasbonen zijn van branddatum 7 december, maar maak vanaf vandaag elke dag een espresso hiervan om een smaakverloop te proeven. Zaterdag mijn komt de forcetamper aan, hopelijk dan nog meer consistentie qua puckprep.

Afbeelding
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wat een feest, dat ding!! Ben erg benieuwd naar jouw eerste ervaringen!

Re: Wat drink je nu?

3668
Ik kom pas net kijken in deze hobby en beschouw mijzelf zeker niet als een fijnproever.

Ik vind hem prettig drinken en zou de zoetheid eerder willen typeren als een wat zachter zuurtje dan dat ik gewend ben van andere fruitige soorten. Het zuurtje is wat meer complex …


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro