Bijhouden dus, fijne grids.cremalover schreef:Dubbelzijdige steen voor mijn keukenmessen.1000/3000gilleko B. schreef: ma 12 dec 2022, 11:00 Nog een vraag aan jou Cremalover? Gebruik je verschillende grids of gewoon bijhouden met 1 slijpsteen?
️

Bijhouden dus, fijne grids.cremalover schreef:Dubbelzijdige steen voor mijn keukenmessen.1000/3000gilleko B. schreef: ma 12 dec 2022, 11:00 Nog een vraag aan jou Cremalover? Gebruik je verschillende grids of gewoon bijhouden met 1 slijpsteen?
️
Ga van weekeinde goedkope messen slijpen om het weer op ze pakken. Die hele grove grids heb ik gebruikt om een nieuwe vouw te maken.Ypuh schreef:Er kan niet zoveel mis gaan met messen slijpen. Bij mij komen de messen er scherper uit dan voor het slijpen. Qua hoek en type van de snede etc. heb ik ook weinig kaas van gegeten, maar je moet het wel heel gek doen als je permanente schade aan wilt richten. Als je weet wat een 'burr' (opstaand randje) is en je deze weg kunt nemen, ben je al een heel eind op weg!gilleko B. schreef: zo 11 dec 2022, 19:22 Knap, ik durf het nog niet aan met exotische staalsoorten en het conditioneren van de zachtere staalsoorten die op het lemet zijn aangebracht.
Na een keer of 100 slijpen sprake is er mogelijk sprake van noemenswaardige slijtage en dan nog hoeft het niet af te doen aan de prestaties.
Ik heb een 220, 1000 en 5000 steen. Die eerste gebruik ik nauwelijks, en die laatste slechts voor de finishing touch. Een combi van 800 en 3000 was beter geweest denk ik.
Mooi! Ik werk ook met 1000 en 3000. Gaat gesmeerd!gilleko B. schreef:Geslepen en al, gister mee zitten snijden. Is.altijd mooi om kleuren van gesneden ingrediënten te zien.
️
Met 1000 kun je elke snede slijpen.Elke keer als ik slijp ververs ik die.gilleko B. schreef: ma 12 dec 2022, 17:12Bijhouden dus, fijne grids.cremalover schreef:Dubbelzijdige steen voor mijn keukenmessen.1000/3000gilleko B. schreef: ma 12 dec 2022, 11:00 Nog een vraag aan jou Cremalover? Gebruik je verschillende grids of gewoon bijhouden met 1 slijpsteen?
️
️
Zeer oud maar nog goed functionerend zakmes.
Voor wie al tijden zoekt naar een exemplaar als deze vormt het in feite een unieke kans er nu eindelijk eentje in bezit te krijgen.
Het opschrift "Chez Vian-7.G.74-60" zal velen niks zeggen maar de ware deskundige weet onmiddellijk waarover we het hier hebben. Het is er inderdaad een van desbetreffende oplage waarvan er heden ten dage niet veel meer bekend zijn.
Kent u een collectionneur van zakmessen? Dan is dit een buitenkans om deze te tonen hoezeer u op hem op haar bent gesteld en hoeveel het u waard was om nu eens iets zeer bijzonders ten geschenke te geven zonder er ook maar iets voor terug te verwachten.
Je moet het als een grap zien, deze tekst vooral niet serieus nemen.Ben70 schreef: ma 26 dec 2022, 15:19 ik koop alleen gesmede messen koksmessen ,en geen messen van bladstaal ,om de doodeenvoudige reden dat bladstaal messen niet de zelfde hygiëne hebben als gesmede messen .
En wat nu met de vietnamese gesmede koksmessen, die gebruiken oude veren van aanhangers en dergelijke om er prachtige carbon messen mee te fabriceren.Ben70 schreef: ma 26 dec 2022, 15:19 ik koop alleen gesmede messen koksmessen ,en geen messen van bladstaal ,om de doodeenvoudige reden dat bladstaal messen niet de zelfde hygiëne hebben als gesmede messen .
Ja tekst te koop met als bonus een mes. Grappig dat je dit aanstipt, maar ik denk dat koopgedrag be- of onbewust zo wel werkt🫣fransg schreef:Voor de aardigheid, eigenlijk alleen tbv de tekst geplaatst:
https://link.marktplaats.nl/m1925081558
Zeer oud maar nog goed functionerend zakmes.
Voor wie al tijden zoekt naar een exemplaar als deze vormt het in feite een unieke kans er nu eindelijk eentje in bezit te krijgen.
Het opschrift "Chez Vian-7.G.74-60" zal velen niks zeggen maar de ware deskundige weet onmiddellijk waarover we het hier hebben. Het is er inderdaad een van desbetreffende oplage waarvan er heden ten dage niet veel meer bekend zijn.
Kent u een collectionneur van zakmessen? Dan is dit een buitenkans om deze te tonen hoezeer u op hem op haar bent gesteld en hoeveel het u waard was om nu eens iets zeer bijzonders ten geschenke te geven zonder er ook maar iets voor terug te verwachten.