Re: Wat drink je nu?

3833
Thomox schreef: ma 27 feb 2023, 17:12 Brandzaak Yirgacheffe, even proberen. Is nu 10 dagen oud.

16 gram, 30 gram uit in +/-30s. Ik proef nog niet echt de citrus, maar veelal een bittertje. Nog tips om de zoetigheid wat beter naar boven te krijgen?

Ik gebruik een Lelit Mara x V2 op stand "1" (temp setting) icm een Eureka Mignon XL.
Ik weet wel dat ik deze in het verleden gehad heb en dat ik deze de lekkerste van Brandzaak vond. Kan me nog herinneren hoe bloemig die was. Ik weet helaas alleen niet meer exact hoe ik die toen gezet heb :/ …. Dus ik kan je helaas niet echt adviseren behalve, blijf proberen want hij kan super lekker zijn.

Overigens zijn je parameters wel anders dan ik standaard heb mijn mijn maraX. Ik zou het dan toch eens proberen met een iets grovere maling en dan kijken of je de ratio iets groter kan maken. Dus bijvoorbeeld 16g naar 35 tot 40g espresso in ongeveer dezelfde tijd

Re: Wat drink je nu?

3835
Pti schreef: do 02 mar 2023, 15:13 Een specialty Robusta, bijzonder lekker maar moet je niet de hele dag door drinken. Mist wat sprankelende versheid maar in tegenstelling tot een arabica die zo lang geleden gebrand is loopt het nog mooi door en smaakt niet vlak.
Waarom kiezen voor Robusta?
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Wat drink je nu?

3836
Gisteren heb ik 1 kg koffie gekregen van een Vriend van mij(ja ik heb vrienden :D ) komt van Brasil Amersfoort.een Horeca boon,blend. Arabica Robusta, heb die koffie wel eens gedronken bij hem in de Bistro, die heeft een La Marzocco machine. met een Mahlkonig twin
nu nog even proberen of die bij mij net zo goed smaakt als uit dat dure setje bij hem
Rocket Appartamento Compak E8
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder

Re: Wat drink je nu?

3837
ronald22 schreef: do 02 mar 2023, 15:41
Pti schreef: do 02 mar 2023, 15:13 Een specialty Robusta, bijzonder lekker maar moet je niet de hele dag door drinken. Mist wat sprankelende versheid maar in tegenstelling tot een arabica die zo lang geleden gebrand is loopt het nog mooi door en smaakt niet vlak.
Waarom kiezen voor Robusta?
Het was een cadeautje, geen keuze, maar het is fijn om de horizon af en toe voorbij het bekende uit te breidden. Dit is een hele speciale koffie en speciale robusta heeft in het kader van klimaatverandering een enorm toekomstperspectief. Als je ooit de mogelijkheid hebt het te proberen, ik zou het je zéker willen aanbevelen.