Niet bang voor acrylamide met die verbrande plekken op de korst?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6212Dat eet ik niet. Weghalen is eenvoudig. Bij koffie lastiger!cremalover schreef:Niet bang voor acrylamide met die verbrande plekken op de korst?
Acrylamide in koffie
Tijdens het roosteren van koffiebonen ontstaat acrylamide. Fabrikanten kunnen hier rekening mee houden door goed te kijken naar de beste combinatie van brandtijd, temperatuur en brandkleur. Ook de soort boon kan invloed hebben op de hoeveelheid acrylamide. Bij het roosteren van robustabonen worden meestal hogere acrylamidegehalten gevonden dan bij arabicabonen. Verder bevatten oploskoffie-poeder en vooral surrogaatkoffie (die meestal bestaat uit een mengsel van granen en cichorei) gemiddeld een hogere hoeveelheid dan reguliere gemalen koffiebonen.
Maar de hoeveelheid acrylamide die uiteindelijk in de koffie zit die je drinkt, hangt af van hoe de koffie gezet is, en bijvoorbeeld met hoeveel water het verdund is. Hierdoor kan koffie gemaakt van reguliere gemalen koffie in sommige gevallen uiteindelijk ook hogere gehaltes aan acrylamide bevatten dan oploskoffie.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6213Het is allemaal watbobbee schreef: ma 05 feb 2024, 17:28Dat eet ik niet. Weghalen is eenvoudig. Bij koffie lastiger!cremalover schreef:Niet bang voor acrylamide met die verbrande plekken op de korst?
Acrylamide in koffie
Tijdens het roosteren van koffiebonen ontstaat acrylamide. Fabrikanten kunnen hier rekening mee houden door goed te kijken naar de beste combinatie van brandtijd, temperatuur en brandkleur. Ook de soort boon kan invloed hebben op de hoeveelheid acrylamide. Bij het roosteren van robustabonen worden meestal hogere acrylamidegehalten gevonden dan bij arabicabonen. Verder bevatten oploskoffie-poeder en vooral surrogaatkoffie (die meestal bestaat uit een mengsel van granen en cichorei) gemiddeld een hogere hoeveelheid dan reguliere gemalen koffiebonen.
Maar de hoeveelheid acrylamide die uiteindelijk in de koffie zit die je drinkt, hangt af van hoe de koffie gezet is, en bijvoorbeeld met hoeveel water het verdund is. Hierdoor kan koffie gemaakt van reguliere gemalen koffie in sommige gevallen uiteindelijk ook hogere gehaltes aan acrylamide bevatten dan oploskoffie.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6214Laag in gluten toch mooi gerezen.
Smaak is top.
Smaak is top.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6215Lekker!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6216Ja mooi! Denk dat emmer tarwe zo'n beetje het lekkerste volkorenbrood maakt wat ik heb geproefd. Heb nog staan hier om gemalen te worden.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6217LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6218Lekkere korst!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6219Och och die krokante blokjesbobbee schreef:Lekkere korst!
️
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6220LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino