Ik ben onlangs de gelukkige eigenaar geworden van een Eureka Mignon Turbo.
Hiervoor had ik een Specialita en omdat de stap van 55mm naar 65mm schijven zo geprezen wordt, mede door het relatief kleine prijsverschil, ben ik overstag gegaan.
De maler is een jaar oud en van een mede forumlid geweest.
Nu heb ik wat opstartproblemen met de Turbo, het is niet meteen liefde op het eerste gezicht zeg maar.
Nadat ik hem eens grondig schoon had gemaakt begon het avontuur van de juiste instellingen. Dit bleek toch een groter avontuur dan ik me had voorgesteld en gewend was vanuit de Specialita.
Ik had last van clumping, het malen ging vele malen trager en ik kreeg maar niet het juiste maaisel.
De boon die ik gebruikte: https://littleroastery.nl/products/special-nº8-el-limo
Hele lekkere koffie maar deze boon lijkt het apparaat erg te vervuilen/verstoppen.
Dus overgestapt op mijn andere boon:
https://littleroastery.nl/products/nº29 ... irgacheffe
Deze komt er wel beter uit geen clumping meer en de snelheid is beter maar nog steeds niet in de buurt van de Specialita.
Mijn vraag is nu concreet, waar kan het aan liggen dat de 65mm schijven van de Turbo en de hogere rpm toch er langer over doen om te malen?
Alvast bedankt voor het meedenken
![Afbeelding](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji1317.png)
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk