Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6391
fransg schreef: wo 18 sep 2024, 14:11 Tarwe en rogge van de Molenwinkel, zelf gemalen. Wel vrij donker maar ook lekker!
Leuk! Wat voor graanmolen gebruik je? En proef je verschil tussen zelf gemalen en voorgemalen meel?
Quickmill 820 met 9 bar OPV en precisie filterbakje mod - Quamar T80 met single dose bellows en doserless mod - V60 - Aeropress - Delter Press - Handpresso - I-Roast 2 met verlaagd vermogen mod - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6392
fob schreef: wo 18 sep 2024, 14:36
fransg schreef: wo 18 sep 2024, 14:11 Tarwe en rogge van de Molenwinkel, zelf gemalen. Wel vrij donker maar ook lekker!
Leuk! Wat voor graanmolen gebruik je?
Deze:


fob schreef: wo 18 sep 2024, 14:36 En proef je verschil tussen zelf gemalen en voorgemalen meel?
Geen idee eigenlijk, nooit 'side by side' geprobeerd te vergelijken.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6393
Schattig molentje. Zelf malen lijkt mij ook leuk, maar ik twijfel nog omdat het me niet duidelijk is of er een kwaliteitsverschil is (zoals bij voorgemalen versus zelf gemalen koffie) en omdat meel beter verkrijgbaar is dan hele granen. Levert het voordeel op boven het plezier dat het ongetwijfeld geeft?
Quickmill 820 met 9 bar OPV en precisie filterbakje mod - Quamar T80 met single dose bellows en doserless mod - V60 - Aeropress - Delter Press - Handpresso - I-Roast 2 met verlaagd vermogen mod - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6394
Opnieuw het zuurdesembrood met zonnebloempitten, maar ditmaal zonder gist toe te voegen zoals Bobbee adviseerde omdat ik twee dagen genoeg tijd had om het brood te maken. Ik heb nog niet geproefd, maar vond het geen onverdeeld succes. Het deeg is een stuk natter geworden, terwijl ik dezelfde verhoudingen heb gebruikt. Ik denk dat het aan de bloem ligt, want mijn tarwebloem was op en daarom heb ik grotendeels type 00 bloem gebruikt (dat ik normaliter gebruik voor pizza en pasta). Daarnaast heb ik het door logistieke hindernissen wat laten overrijzen. Gevolg is dat het uitgezakt is. Het was ook opvallend veel sneller gebakken dan anders.
Quickmill 820 met 9 bar OPV en precisie filterbakje mod - Quamar T80 met single dose bellows en doserless mod - V60 - Aeropress - Delter Press - Handpresso - I-Roast 2 met verlaagd vermogen mod - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6395
Schokkend: Frans brood blijkt niet gebakken door bakker die Frans heet

Een schokkende onthulling: een Frans brood bij een bakker in Purmerend blijkt helemaal niet gebakken door een bakker die Frans heet. De bakker van dienst heet namelijk Bram. Daar kwam een nieuwsgierige klant vandaag achter die haar eigen onderzoek deed in de bakkerij.

“Toen ik Frans brood zag liggen, dacht ik meteen: de bakker moet dan wel Frans heten. Maar dat bleek dus helemaal niet zo te zijn”, zegt de 56-jarige Ria, die voor een halfje wit naar de bakkerij was gekomen. “Aan de naam van de bakkerij was het ook nog niet goed te zien. Dat is namelijk ‘De Witt’, dus dat kon nog voor elke voornaam zijn.”

Nadat Ria even heeft doorgevraagd weet ze het: “Het zou dus eigenlijk Brams brood moeten zijn.”

KRO-NCRV’s Keuringsdienst van waarde is terug met een vers seizoen! Simpele vragen, bizarre antwoorden. In deze reeks onder meer mals vlees dat niet mals is en Frans brood dat niet Frans blijkt te zijn. De verslaggevers komen tot vreemde ontdekkingen. Keuringsdienst van waarde, elke maandag 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en te streamen via NPO Start.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6396
bobbee schreef:
de_speld-20241001-0001.jpg
Schokkend: Frans brood blijkt niet gebakken door bakker die Frans heet

Een schokkende onthulling: een Frans brood bij een bakker in Purmerend blijkt helemaal niet gebakken door een bakker die Frans heet. De bakker van dienst heet namelijk Bram. Daar kwam een nieuwsgierige klant vandaag achter die haar eigen onderzoek deed in de bakkerij.

“Toen ik Frans brood zag liggen, dacht ik meteen: de bakker moet dan wel Frans heten. Maar dat bleek dus helemaal niet zo te zijn”, zegt de 56-jarige Ria, die voor een halfje wit naar de bakkerij was gekomen. “Aan de naam van de bakkerij was het ook nog niet goed te zien. Dat is namelijk ‘De Witt’, dus dat kon nog voor elke voornaam zijn.”

Nadat Ria even heeft doorgevraagd weet ze het: “Het zou dus eigenlijk Brams brood moeten zijn.”

KRO-NCRV’s Keuringsdienst van waarde is terug met een vers seizoen! Simpele vragen, bizarre antwoorden. In deze reeks onder meer mals vlees dat niet mals is en Frans brood dat niet Frans blijkt te zijn. De verslaggevers komen tot vreemde ontdekkingen. Keuringsdienst van waarde, elke maandag 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en te streamen via NPO Start.
Leuk! Ik ga weer kijken. Het is soms onthutsend, wat je ziet.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon