Op aanraden van iemand naar Koffie van Hoorn gegaan voor verse bonen. WAT een verschil. Nu wordt koffiedrinken pas echt een genot.
Heb nu de Yellow Bourbon van hun geroast op 11-9, dus net op het randje om te kunnen gebruiken, maar wat een zachtere, vollere smaak en vooral het verschil in Crema is ongelooflijk!
Re: Wat drink je nu?
4812Wat voor koffie dronk doorgaans?Tbonen schreef:Op aanraden van iemand naar Koffie van Hoorn gegaan voor verse bonen. WAT een verschil. Nu wordt koffiedrinken pas echt een genot.
Heb nu de Yellow Bourbon van hun geroast op 11-9, dus net op het randje om te kunnen gebruiken, maar wat een zachtere, vollere smaak en vooral het verschil in Crema is ongelooflijk!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
4813Ik dronk hiervoor Simon Levelt meerdere bonen en Illy.bobbee schreef: wo 25 sep 2024, 11:25Wat voor koffie dronk doorgaans?Tbonen schreef:Op aanraden van iemand naar Koffie van Hoorn gegaan voor verse bonen. WAT een verschil. Nu wordt koffiedrinken pas echt een genot.
Heb nu de Yellow Bourbon van hun geroast op 11-9, dus net op het randje om te kunnen gebruiken, maar wat een zachtere, vollere smaak en vooral het verschil in Crema is ongelooflijk!
Maar dit is al een heel verschil!
Re: Wat drink je nu?
4814Aaah! Dat verklaart een hele hoop. Van oude koffiebonen naar versgebrande bonen is een geweldige sprong. En dan later ook op de exacte branddatum letten zodat je bonen ergens tussen 10 en 30 dagen geleden gebrand zijn. En dan verschillende branderijen proberen. Leuk voor je!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’