Zeggen ze dat in Nederland? Het betekent "moeilijk". In feite voelde ik me gisteren wat beter dan sommige andere dagen, dat variëert nogal. Ik moest voor een (voor mij belangrijk) medisch onderzoek, en besliste de bus te nemen i.p.v. ons autootje en, om ruimschoots op tijd te zijn, en omdat er soms bussen ineens verdwijnen, hield ik de app van de Vlaamse Busmaatschappij in het oog, enz. enz en, de tijd om te vertrekken gekomen constateerde ik dat mijn portefeuille niet in mijn colbert zat, paniek, angst und so weiter, vond Irène het gezochte object, ok, dan maar met de auto (die bus was al lang weg) en gelukkig kwam mijn echtgenote mee... alles OK, dank Irène, dank!!!
Koffie? Mijn nieuwe Philos maler heeft vertraging. Ging heden komen, maar is in Bologna of ergens in Duitsland blijven plakken. Morgen zijn we weg, dus ik ga het ding maandag receptionneren in een ophaalpunt. Wordt vervolgd (in "malers").
Gisteren had ik de hevel groep ingesmeerd met siliconenvet, remember? Vlot gelopen, is ook niet moeilijk, de pakkingen zijn nog goed, allez vooruit. Vanochtend naar goede gewoonte, de Londinium aan, espresso binnen het uur. Jaja! Machine koud! Moet je natuurlijk de stekker in de muur steken, idioot! OK, gedaan. Nog es een uur later, bizar...hevelgroep koud??? Waddisdat allemaal? (Zelfzekerheid is een labiele toestand, zonder waarborg). Tja...effe kijken. Het verwarmingselement, check. Boiler, check. Warm. Enkel de bovenkant van de hevelgroep...koud. Wat gerommeld, in essentie heet water van de boiler middels hevel door de groep gejaagd, action. Blauw lampje, pomp ok. Rood lampje, we have heat. Alles een tijdje laten rusten, groep is heet...coffee time. Vijf gram Robusta, vijfteen gram Congo, twintig gram Mexico door de (oude) molen gejaagd: yep, perfect voor de Bialetti... OK, ok... Zeer hard getamped, bijna 20 gram, loopt de jus al bij het naar beneden trekken van de hevel, gelukkig laat de hevel je toe de extractie te temperen. Half drinkbaar resultaat, nogal bruut, weinig intensiteit, niet erg, maandag heb ik de Philos.
Durf ik verdergaan? Twee maand geleden verving ik in de Huky koffiebrander de Artisan interface, van RS232 (of zo iets) naar Phidget. Instructies (denk ik) zeer precies toegepast. Maar het computerscherm inverteert de "bean temperature" curve en de "trommeltemperatuur". Niet zo erg, maar nu ga ik dat rechtzetten. Durf ik nog???
Maar al bij al houdt al dat geklooi me bezig. Ik merk wel dat ik in snelheid inboet (dat mag je wel zeggen), en eindelijk ervaar ikzelf wat ik, ongeduldig als ooit, bij andere oude mensen observeerde. Gelukkig deel ik niet in wat ik in de commentaren op FB lees, die zure ouwe zeikers die al het vroegere beter vonden, die zich niet schamen "de jeugd" en vele andere bevolkingsgroepen rücksichtlos af te schilderen als nutteloze profiteurs... nee hoor, ik heb hobbies, en een liefdevolle echtgenote. Zo is dat.
Re: Oud worden is niet van de poes...
2Leuk verhaal weer. En dat van het inleveren van snelheid, dat kan ik beamen
Gewoon de dingen doen die je denkt te moeten doen.

Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Oud worden is niet van de poes...
3Vroeger.
Vroeger hadden we geen drempels, toen hadden we kuilen!
Jammer dat de philos er nog niet is! Echt, maar...uitstel verhoogt het verlangen dus dat wordt feest als die wordt afgeleverd

Vroeger hadden we geen drempels, toen hadden we kuilen!
Jammer dat de philos er nog niet is! Echt, maar...uitstel verhoogt het verlangen dus dat wordt feest als die wordt afgeleverd


Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Oud worden is niet van de poes...
4Dank Bobbee, en ook Dirk Jan.bobbee schreef: do 30 jan 2025, 22:28 Vroeger.
Vroeger hadden we geen drempels, toen hadden we kuilen!
Jammer dat de philos er nog niet is! Echt, maar...uitstel verhoogt het verlangen dus dat wordt feest als die wordt afgeleverd
Ik heb de Philos ontvangen, op "Philos" bericht.... !
Re: Oud worden is niet van de poes...
5Ik ben 62 en vond vroeger bijna alles beter.SantoYirga schreef: do 30 jan 2025, 14:54 Zeggen ze dat in Nederland? Het betekent "moeilijk". In feite voelde ik me gisteren wat beter dan sommige andere dagen, dat variëert nogal. Ik moest voor een (voor mij belangrijk) medisch onderzoek, en besliste de bus te nemen i.p.v. ons autootje en, om ruimschoots op tijd te zijn, en omdat er soms bussen ineens verdwijnen, hield ik de app van de Vlaamse Busmaatschappij in het oog, enz. enz en, de tijd om te vertrekken gekomen constateerde ik dat mijn portefeuille niet in mijn colbert zat, paniek, angst und so weiter, vond Irène het gezochte object, ok, dan maar met de auto (die bus was al lang weg) en gelukkig kwam mijn echtgenote mee... alles OK, dank Irène, dank!!!
Koffie? Mijn nieuwe Philos maler heeft vertraging. Ging heden komen, maar is in Bologna of ergens in Duitsland blijven plakken. Morgen zijn we weg, dus ik ga het ding maandag receptionneren in een ophaalpunt. Wordt vervolgd (in "malers").
Gisteren had ik de hevel groep ingesmeerd met siliconenvet, remember? Vlot gelopen, is ook niet moeilijk, de pakkingen zijn nog goed, allez vooruit. Vanochtend naar goede gewoonte, de Londinium aan, espresso binnen het uur. Jaja! Machine koud! Moet je natuurlijk de stekker in de muur steken, idioot! OK, gedaan. Nog es een uur later, bizar...hevelgroep koud??? Waddisdat allemaal? (Zelfzekerheid is een labiele toestand, zonder waarborg). Tja...effe kijken. Het verwarmingselement, check. Boiler, check. Warm. Enkel de bovenkant van de hevelgroep...koud. Wat gerommeld, in essentie heet water van de boiler middels hevel door de groep gejaagd, action. Blauw lampje, pomp ok. Rood lampje, we have heat. Alles een tijdje laten rusten, groep is heet...coffee time. Vijf gram Robusta, vijfteen gram Congo, twintig gram Mexico door de (oude) molen gejaagd: yep, perfect voor de Bialetti... OK, ok... Zeer hard getamped, bijna 20 gram, loopt de jus al bij het naar beneden trekken van de hevel, gelukkig laat de hevel je toe de extractie te temperen. Half drinkbaar resultaat, nogal bruut, weinig intensiteit, niet erg, maandag heb ik de Philos.
Durf ik verdergaan? Twee maand geleden verving ik in de Huky koffiebrander de Artisan interface, van RS232 (of zo iets) naar Phidget. Instructies (denk ik) zeer precies toegepast. Maar het computerscherm inverteert de "bean temperature" curve en de "trommeltemperatuur". Niet zo erg, maar nu ga ik dat rechtzetten. Durf ik nog???
Maar al bij al houdt al dat geklooi me bezig. Ik merk wel dat ik in snelheid inboet (dat mag je wel zeggen), en eindelijk ervaar ikzelf wat ik, ongeduldig als ooit, bij andere oude mensen observeerde. Gelukkig deel ik niet in wat ik in de commentaren op FB lees, die zure ouwe zeikers die al het vroegere beter vonden, die zich niet schamen "de jeugd" en vele andere bevolkingsgroepen rücksichtlos af te schilderen als nutteloze profiteurs... nee hoor, ik heb hobbies, en een liefdevolle echtgenote. Zo is dat.
Zuur wil ik me niet noemen.Wel met een hang naar het verleden.
Laatst gewijzigd door cremalaver op wo 05 feb 2025, 15:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Oud worden is niet van de poes...
6Of het ook echt zo is, that's the question. 

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Oud worden is niet van de poes...
7Je moet het meegemaakt hebben natuurlijk.
Maar ik merk dat ik de moderne tijd steeds minder kan volgen.Ook de jeugd.Het hangt wat rond in minirok en beatlehaar.....euh ...vergeet dat laatste.
Komt er op neer dat ik een discrepantie voel tussen mezelf en de moderniteit.
Re: Oud worden is niet van de poes...
8En wat doe je dan?
Hier houden we dan hele gesprekken en proberen we overeenkomsten te vinden met onze tijd (ik ben 69) en die zijn er eigenlijk altijd wel [Processen zijn hetzelfde, uitingsvormen anders]. Dan ga ik het een beetje begrijpen, maar soms ook niet. En soms komt dat pas later. Het zorgt er in elk geval voor dat ik iets doe en me er daardoor iets meer bij betrokken voel en dat geeft mij minder het gevoel van 'niet begrijpen'.
Hier houden we dan hele gesprekken en proberen we overeenkomsten te vinden met onze tijd (ik ben 69) en die zijn er eigenlijk altijd wel [Processen zijn hetzelfde, uitingsvormen anders]. Dan ga ik het een beetje begrijpen, maar soms ook niet. En soms komt dat pas later. Het zorgt er in elk geval voor dat ik iets doe en me er daardoor iets meer bij betrokken voel en dat geeft mij minder het gevoel van 'niet begrijpen'.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Oud worden is niet van de poes...
9Misschien trok je wat vaker je schouders op toen je jonger wad dan nu? Het is sowieso een vreemde tijd met alles wat gaande is, denk dat iedereem beetje in de war is.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Oud worden is niet van de poes...
10Als je teveel naar het verleden kijkt sta je met de rug naar de toekomst. Die heb ik niet van mijzelf, maar van wie die dan wel is weet ik niet.
️
