Spironski schreef:
Hoewel je niet alles uit de boon zal halen, denk ik wel dat je met een goede superautomaat het bijzondere van deze boon zal kunnen waarderen. Let wel, dit alleen als: -de bonen vers gebrand zijn (een week oud?), -de maler in je super van redelijke kwaliteit is, -je machine schoon is, -en goed afgesteld.
Verder worden bonen er niet beter op door ze in het reservoir van je machine te laten liggen. Beter kan je ze in een licht-, en luchtdichte pot bewaren en per keer doseren. Zou je vriendin niet de moeite willen nemen om per keer te doseren? Kan jij daarna met je "eigen" bonen in de weer...
Hoe kom ik erachter of de bonenmaler van de Melitta van redelijke of goede kwaliteit is? Er is hier weinig over te vinden op het net, alleen bij vergelijkings sites, maar hier heb ik altijd mijn vraagtekens bij met betrekking tot de deskundigheid van de gebruikers.
Toch blijf ik de voordelen zien van een dubbel reservoir, het gedeelte voor de espresso kan ik ook iedere keer dat ik hem gebruik bijvullen met licht en luchtdichtverpakte bonen.
Anders is een aparte maler ook een optie, maar ik zie het liever in een apparaat.