Na het branden met de gene cafe zijn de meeste koffies erg bitter, weet iemand hoe dat komt. vast bedankt voor de reactie.
groet
Ferry
Re: Bittere Koffie
4Bitterheid is mij nooit opgevallen,maar ik wacht ook inderdaad minimaal 2 dagen en liever zelfs drie dagen na branding,voor ik er koffie van zet.
Tevens heb ik ook wel een voorkeur voor een wat lichtere branding,geen vienna voor mij svp.
Grt. Aad
Tevens heb ik ook wel een voorkeur voor een wat lichtere branding,geen vienna voor mij svp.
Grt. Aad
Gene Cafe,Technivorm CD10/Swiss gold,Cona vacuum,Chemex,Bodum Columbia FP,Solis scala,Brita on-tap.
Re: Bittere Koffie
5Heb (nog) niet zo heel veel verstand van koffie zetten maar heb wel een gene.
Ik laat m'n koffie een dag of 5 staan voordat ik er aan begin, dan smaakt ze het best.
Toch gebeurt het mij nog wel eens dat ik te laat aan het branden ga en moet ik dus vers gebrande koffie drinken en dat is niet heel erg lekker.
Heb volgens mij op dit forum ergens gelezen dat je dan het beste de koffie een uurtje voor het zetten kunt malen, gaat beter, dan is dat maffe brandsmaakje een stuk minder.
Ik laat m'n koffie een dag of 5 staan voordat ik er aan begin, dan smaakt ze het best.
Toch gebeurt het mij nog wel eens dat ik te laat aan het branden ga en moet ik dus vers gebrande koffie drinken en dat is niet heel erg lekker.
Heb volgens mij op dit forum ergens gelezen dat je dan het beste de koffie een uurtje voor het zetten kunt malen, gaat beter, dan is dat maffe brandsmaakje een stuk minder.
Re: Bittere Koffie
6"Bitter" klinkt mij naar te zwaar gebrand. Heb je hier al eens gelezen?: http://www.sweetmarias.com/instructions.php" onclick="window.open(this.href);return false;
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Bittere Koffie
7Ik denk net hetzelfde. Ofwel te zwaar gebrand of te kort kan ookSpironski schreef:"Bitter" klinkt mij naar te zwaar gebrand. Heb je hier al eens gelezen?: http://www.sweetmarias.com/instructions.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Zot van chocoladebruin, zwart goud en slow roast koffie.
Trotse eigenaar van Koffiemakers waar we o.a. Senseo koffiepads maken.
Trotse eigenaar van Koffiemakers waar we o.a. Senseo koffiepads maken.