Re: Gebruik Technivorm moccamaster

11
Spironski schreef:Al die stomme espresso apparaten ook die je eerst drie kwartier moet laten opwarmen, en na het koffie zetten weer schoon moet maken...!
Met La Peppina kan ik vanaf koud in 5 minuten espresso zetten.

Qua Technivorm laat ik eerst het filter vollopen, roer even door en zet het filter dan open. De maalgraad kies ik zo dat het water even snel eruitloopt als dat de Technivorm het er in gooit. Dit is niet blind getest, maar gewoon omdat het mij logisch lijkt.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit

Re: Gebruik Technivorm moccamaster

13
Joep schreef:Ik heb onlang van een forumlid een Technivorm moccamaster overgenomen.

Nu zet ik net mijn eerste koppen ermee, maar er valt me iets op.
Ik gebruik zo'n Swiss Gold filter, en vul het apparaat met 6 streepjes water en 6 schepjes versgemalen koffie.
Als ik dan het apparaat aanzet gooit die het water er zo rap door dat het hele filter vol water staat ('filterdragerstand' op vol open). Dat kan toch niet goed zijn? Immers, dan gaat het water ook bovenin door het filter, waar geen koffie zit, toch?

Zijn er meer forumleden met dit apparaat, en zo ja, hoe gebruiken jullie deze? Vanaf hoeveel koppen zetten jullie het schuifje van de 'filterdrager' op helemaal open ipv half open.
Filterkoffie is toch niet te zuipen. :mrgreen: