Re: Onthardingsfilter

41
Smaak zegt niets over hardheid inderdaad.. Mineraalwater (uit de fles) kan heerlijk smaken maar is niet goed voor het binnenste van een elektrisch apparaat.

(en ja, Rotterdams kraanwater smaakt best goed eigenlijk :lol: )
Gaggia Classic & Nemox Lux

Re: Onthardingsfilter

43
TurkseKoffie schreef:Het smaakt anders hartstikke lekker
Lees je wel wat andere mensen posten? Smaak heeft niets met hardheid te maken.

Nergens last van gehad in 26 jaar? Maak eens een boiler oid open; of kijk eens in je waterkoker (weet niet wat voor apparatuur je hebt). Als je dat hebt gedaan, geloof je dan nog steeds dat je nergens last van hebt gehad?

Re: Onthardingsfilter

48
Van een watersite;
De waterhardheid in de gemeente Rotterdam
bedraagt 8,5 dH.*

Uw water is behoorlijk hard.

Kan je hier even verder bloggen;
http://www.waterhardheid.nl
Dit is een informatief blog over de waterhardheid in Nederland.
Deze website hanteert wel wat andere normen dan bijvoorbeeld waterleidingbedrijf Vitens.
Vergelijking van mijn eigen postcode op Vitens levert 6.5 op, waterhardheid.nl geeft een waarde van 7.4.
Niet een heel groot verschil, groter probleem zijn de verschillen in kwalificatie van de waardes.
Waterhardheid.nl vind alles boven 3 al tamelijk hard, bij Vitens is alles onder de 8 nog zacht water.

Ik neig er naar om mijn waterleidingbedrijf te geloven en dat ik volgens hun regels dus zacht water heb.
waterhardheid.nl verwijst namelijk wel heel makkelijk naar een systeem om kalk uit je water te filteren.... dus hoe onafhankelijk die website is kan je dus wel een vraag bij stellen.

Voor de zekerheid zal ik wel van die onthardingsfilters in mijn machine hangen, maar ik denk dat het in mijn geval langer zal duren voordat ik ze moet regenerenen?
Kan je trouwens zien wanneer ze "op" zijn?
Bezzera BZ07de / Eureka Mignon

Re: Onthardingsfilter

49
Gronings waterbedrijf schrijft dat 8-12 DH gemiddeld is. En die filtertjes kunnen volgens mij alleen maar kwaad als je ze er te lang in laat zitten. Je ziet er niets aan, maar ze werken dan gewoon niet meer, en zouden nare smaakjes kunnen toevoegen.

Ikzelf heb er 4, die ik eens in de zoveel maanden tegelijkertijd regenereer. Tegenwoordig maak ik ze dan open en strooi de inhoud leeg in een kom met zout water. Na het regenereren spoelen, en op de kachel laten drogen. Daarna terug doen in de filters. Fluitje van een cent.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder