Limoncello

1
Niet zozeer IN good spirits, maar ik heb vanavond de citroenschillen die ik 2 weken op 96% alcohol heb laten trekken gezeefd, en de alcohol aan suikerwater toegevoegd. Ik heb nu dus een 2,8 liter Limoncello a 35%. Heerlijk na het eten BIJ een espresso. Had 0,1 liter alcohol apart gehouden en daar 0,3 liter Crema di Limoncello van gemaakt. Dus niet met suikerwater, maar suiker-melk-met-room.

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Limoncello

2
Tjeeses, moet dat echt met 96% alcohol? is dat wel consumptie-waardig?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Limoncello

3
Er is nu toch 'maar' 35% over? Lijkt mij prima voor een Limoncello!
Expobar Brewtus III- Ponte Vecchio Lusso - Ponte Vecchio Export - Mahlkoning Vario - Demoka M203 - Six Cup Classic Series Chemex - Bialetti Moka Express 3 en 1-kops - Hario V60 Dripper - Hario Skerton

Re: Limoncello

4
Hee, wat een leuk idee. Wist niet dat je dat zo makkelijk zelf kan maken. Wel biologische citroenen gebruikt? Schijnt dat bestrijdingsmiddelen erg goed in citrusschillen blijven hangen.

Hoe kom je aan een 96% alcohol-oplossing?

Re: Limoncello

5
Je neemt zuivere spiritus dus zonder de algemeen bekende toevoeging om hem onaantrekkelijk voor Alcohol verslaafden te maken.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Limoncello

7
Heb een vriendin die aan de grens woont een fles in de carrefour in België laten kopen. 26 euro..
Wilde geen risico lopen.
En idd biologische citroenen gebruikt. Onbespoten, zonder waslaagje.
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Limoncello

8
SteefM schreef:Aha, juist, ik kende alleen de onaantrekkelijke variant.
Je moet even goed zoeken en zeggen dat je het voor medische doeleinden moet gebruiken en de Apotheek gestoord vindt met hun prijzen, zo heb ik iets meer dan een jaar geleden enkele liters kunnen kopen om in de platenwasser-mix dienst te kunnen doen en toen was het een paar euro de liter. ;)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Limoncello

9
Platenwasser-mix? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Damn, klinkt goed. En dat is 100% veilig?
Beter dan mijn 26 euro de liter...

Net geproefd, bodempje van een shotglaasje ingeschonken en kwartiertje in de vriezer gezet.
Lekker! Niet té zoet (expres gedaan. Zag vaak staan evenveel water als suiker toevoegen, ik heb 650 g suiker en 1,5 liter water gedaan zoals in een ander recept (restaurant vanille) stond.)
Hij heeft een flinke kick, en knalt van de smaak!
Hij moet nog even twee weken rusten, dan komen de smaken wat dichter bij elkaar schijnt het.

Ook eens proberen met grapefruit, schijnt lekker bitter te worden, a la campari
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Limoncello

10
@3aan schreef:Je neemt zuivere spiritus dus zonder de algemeen bekende toevoeging om hem onaantrekkelijk voor Alcohol verslaafden te maken.
Maar die verslaafden kregen ook allerlei ernstige bijverschijnselen, toch? Als het verschil alleen die toegevoegde kleur-, en bitterstoffen zijn, zou ik toch twijfelen. Ik meen dat industriële alcohol ongezond is bij inname.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder