Re: SanRemo Capri !! :-)
91idd een ingesloten youtube filmpje
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60
Geldt dat voor elke boon die ze leveren, of is dit een speciaal geval? Ik meen dat enkele jaren geleden iemand bij het WBC ook bonen van 3 weken oud gebruikte, wie was dat ook alweer? Dus er zijn allicht altijd uitzonderingen.Bij de bonen die ik bestelde bij Londinium wordt zelfs een rustperiode (in het ventiel-pak) van 2 weken aanbevolen. Ik heb twee pakken binnen die een week geleden zijn gebrand, nog minimaal een weekje wachten dus."Trouwens, boontjes kunnen ook tè vers zijn, je moet bonen na branding wel minimaal 2 dagen laten rusten.
7-10 dagen is het meestal bij Londinium, en op het pak zit een sticker met de specifieke rust-tijd voor de geleverde bonen. Op de site staat bij de soorten bonen de aanbevolen rust-tijd ook vermeld.Spironski schreef:Geldt dat voor elke boon die ze leveren, of is dit een speciaal geval?Bij de bonen die ik bestelde bij Londinium wordt zelfs een rustperiode (in het ventiel-pak) van 2 weken aanbevolen.
Ja die ging perfect, die uitloop mag wel een beetje langzamer en stroperiger, bonen zullen wel een hoge planktijd hebben, ik ga m'n machine even aanzetten duurt wel een half uurtje en een filmpje trekken.SteefM schreef:Adriaan, werkt hij wel als je deze link volgt?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rBon4R3wmM
Bobbee, je bent al een heel eind op weg hoor. Straks verse koffie, dat wordt nog een belevenis voor je Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren dat ik een dikke, stroperige stroom espresso in m'n kopje zag vloeien...
Duidelijk een sinkshot.@3aan schreef:Het zal wel aan het weer liggen, ik heb wel eens een betere espresso getrokken.
http://youtu.be/5juxrzVdFOA
Maar het werd wel een verrekt lekkere Cappuccinocremalover schreef:Duidelijk een stinkshot.@3aan schreef:Het zal wel aan het weer liggen, ik heb wel eens een betere espresso getrokken.
http://youtu.be/5juxrzVdFOA