Zo na een week testen met twee molens en 2 soorten bonen heb ik besloten mijn LSM te houden en de Mazzer weg te doen. Na het aanschaffen van een grammen weegschaal en elke keer met 17g koffie 34g espresso te zetten, dit om de smaak goed te kunnen vergelijken. (Zet ratio's boeien me niet heel veel maar ik had constante factoren nodig om de smaken te vergelijken) .
Ben tot twee conclusies gekomen, dat alles nauwkeurig afwegen en zetten leuk is om ff af te stellen, maar om zo elke keer een shotje maken is gewoon niet leuk. En alles kost meer tijd en dus koelt alles meer af filter, PF glaswerk enz. wat niet goed is voor de smaak. Persoonlijk vind ik de smaak uit de LSM toch wat rijker met meer body en minder zuur dan de Mazzer. De Mazzer was fijn om mee te werken en erg nauwkeurig af te stellen iets wat ik mis bij mijn LSM. Heb verder geen foto's meer gemaakt omdat de eerste foto's representatief genoeg zijn. Zal een nieuw baasje zoeken voor de Mazzer en nieuwe schijven halen voor mn LSM.
Re: La San Marco 96 VS Mazzer Super Jolly
11Expobar Office Control, Cunill Luxomatic On Demand, en verse boontjes :D