Na jaren lang geklungel met de Rancilio Silvia waar geenfatsoenlijke espresso uit kon krijgen een Diva gekocht, veel slechter dan de Rancilio kon het niet zijn en een ding is zeker mooier is zij alleszins
Jarenlang geklungel?? Waarom heb je niet eerder aan de bel getrokken dan, je bent sinds 2009 ingeschreven? Genoeg Rancilio bezitters hier, die er wel mee om kunnen gaan.
Wat wij jou proberen te melden, is dat wanneer het je in 5 jaar niet met een Rancilio lukt, het je met die Diva 100% zeker helemaal niet gaat lukken! [nogmaals Rancilio heeft tenminste een OPV]
Die instapmodellen zijn wel degelijk goed genoeg, het duurt alleen wat langer om het temperatuurgedrag onder de knie te krijgen, dat gaat met een horecamachine een stuk makkelijker.
Waarom dan meteen van een Diva naar een van Westen?? Daar zit nog een hele wereld tussen hoor, we hebben hier al veel beginners aan een gebruikte set [ machine plus maler] geholpen van ±€500-700.
De door mij gebruikte Astoria, idd een €5000 apparaat, heb ik gebruikt incl horecamaler en harsfilter, gekocht voor €250,-...nou jij weer!
Wie heeft het over het gebruik van oude bonen? Ehh..Niemand.
Aangezien je die maler blijkbaar nog moet kopen, is het helemaal niet zo gek dat Bobbee er vanuit gaat dat je dan ook oude bonen gebruikt...en nog erger, ze waarschijnlijk ook nog in de winkel laat malen??
Waar staat dat de Baristo niet weet hoe het moet? Ehh..Nergens.
Aangezien die barista je ook niet kon helpen, je eigen woorden, is dat geen vreemde veronderstelling.
Waar staat dat de Barista geen advies heeft gegeven? Inderdaad..dat staat ook nergens
Maar met wat voor advies dan ook ben je dus in 5-6 jaar geen stap verder gekomen!
Dat ligt waarschijnlijk ook aan het apparaat, de barista en/of de koffie.....dat kan onmogelijk aan jou liggen, toch?