Re: Bugatti Diva

81
bobbee schreef:Kom op zeg, een diva met oude bonen boven een rancillio plaatsen.... zucht :sad: een barista die niet weet hoe hij moet werken met een rancillio...temperatuur surfen enzo.... ;-)
Wat heeft die barista je voor een advies gegeven? Heeft hij het überhaupt over vers gebrande bonen gehad? En een goede maler?
Wie heeft het over het gebruik van oude bonen? Ehh..Niemand.
Waar staat dat de Baristo niet weet hoe het moet? Ehh..Nergens.
Waar staat dat de Barista geen advies heeft gegeven? Inderdaad..dat staat ook nergens.

En dan zeggen ze wel eens dat ik onbegrijpelijk lees.

Re: overdreven

82
Mooi gezegd Steef
SteefM schreef:*en nee, er is helaas geen gouden formule van wanneer iets wel of niet goed is. Maar dat maakt de boel niet per sé subjectief.
Ik heb al eens eerder het voorbeeld aangehaald van de lezing door Huib van Krimpen. Een van de grote typografen van onze tijd, ook internationaal. Een jongen in het publiek nam het woord en stelde dat rechts uitgevulde tekst niet per se beter leesbaar is. Van Krimpen vloog er niet in, maar merkte vriendelijk op dat de jongeman best weleens gelijk zou kunnen hebben, maar dat alle grote typografen van de afgelopen vijfhonderd jaar het anders zagen.

;-)

Een scheut kokend water over DE voorgemalen spul kan best voor de een of de ander lekker zijn, maar wie een gezelschap koffieliefhebbers koffieprut in de mond lepelt en de eerste prijs verwacht te winnen, moet zich voorbereiden op een kleine teleurstelling.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Bugatti Diva

83
koffiedikkertje schreef:En dan zeggen ze wel eens dat ik onbegrijpelijk lees.
Je schrijft weleens hele vreemde zinnen, zoals hierboven. Maar we zijn geen taal-freaks en proberen er het beste van te maken. Echter je moet niet gek opkijken als jouw soms niet erg begrijpelijke teksten niet goed worden begrepen. Net zoals er voor het maken van koffie een paar basisregels zijn waar je moeilijk aan kunt tornen zonder aan smaak in te leveren, zijn er ook taalkundige regels die je best aan je laars mag lappen maar je verliest dan aan begrijpelijkheid.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: overdreven

84
Heer Frans,

U spreekt zalvend, begripvol en helder! En dat op de FRANSe bevrijdingsdag! :D

Liberté, Égalité, Fraternité! (zou een mooie ondertitel voor dit forum zijn ook..)

Houdt moed, allen.
En geniet, met mate(n).

:geek:
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!

The Coffee Cantata - J.S.Bach

Re: overdreven

85
Na jaren lang geklungel met de Rancilio Silvia waar geenfatsoenlijke espresso uit kon krijgen een Diva gekocht, veel slechter dan de Rancilio kon het niet zijn en een ding is zeker mooier is zij alleszins
Jarenlang geklungel?? Waarom heb je niet eerder aan de bel getrokken dan, je bent sinds 2009 ingeschreven? Genoeg Rancilio bezitters hier, die er wel mee om kunnen gaan.
Wat wij jou proberen te melden, is dat wanneer het je in 5 jaar niet met een Rancilio lukt, het je met die Diva 100% zeker helemaal niet gaat lukken! [nogmaals Rancilio heeft tenminste een OPV]
Die instapmodellen zijn wel degelijk goed genoeg, het duurt alleen wat langer om het temperatuurgedrag onder de knie te krijgen, dat gaat met een horecamachine een stuk makkelijker.

Waarom dan meteen van een Diva naar een van Westen?? Daar zit nog een hele wereld tussen hoor, we hebben hier al veel beginners aan een gebruikte set [ machine plus maler] geholpen van ±€500-700.
De door mij gebruikte Astoria, idd een €5000 apparaat, heb ik gebruikt incl horecamaler en harsfilter, gekocht voor €250,-...nou jij weer!
Wie heeft het over het gebruik van oude bonen? Ehh..Niemand.
Aangezien je die maler blijkbaar nog moet kopen, is het helemaal niet zo gek dat Bobbee er vanuit gaat dat je dan ook oude bonen gebruikt...en nog erger, ze waarschijnlijk ook nog in de winkel laat malen??
Waar staat dat de Baristo niet weet hoe het moet? Ehh..Nergens.
Aangezien die barista je ook niet kon helpen, je eigen woorden, is dat geen vreemde veronderstelling.
Waar staat dat de Barista geen advies heeft gegeven? Inderdaad..dat staat ook nergens
Maar met wat voor advies dan ook ben je dus in 5-6 jaar geen stap verder gekomen!
Dat ligt waarschijnlijk ook aan het apparaat, de barista en/of de koffie.....dat kan onmogelijk aan jou liggen, toch?

Re: overdreven

86
Ik ga er geen energie meer insteken, ik stelde een paar vragen en die worden dan niet beantwoord. Ik bedoelde het goed. TS moet doen wat hij wilt. Het enige wat ik wel wil is dat toekomstige bezoekers van het forum niet dezelfde fouten maken en dezelfde stappen nemen als TS en er vervolgens achter komen dat het er niks beter op wordt. Die rancillio is niet zaligmakend maar je moet er een prima espresso uit kunnen halen. Mits je weet wat je doet!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: overdreven

87
Ik vind het ook moeilijk te vatten wat nu eigenlijk de bedoeling is. Het klinkt als "ik koop troep, het boeit me niet, het smaakt nergens naar, nu koop ik een knalrood ding, dat doet het al helemaal niet. Maar mensen die zeggen wat ik moet doen maken het veel te ingewikkeld, kom op wat een onzin zeg!"
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: overdreven

88
CarpSafari schreef:
Na jaren lang geklungel met de Rancilio Silvia waar geenfatsoenlijke espresso uit kon krijgen een Diva gekocht, veel slechter dan de Rancilio kon het niet zijn en een ding is zeker mooier is zij alleszins
Jarenlang geklungel?? Waarom heb je niet eerder aan de bel getrokken dan, je bent sinds 2009 ingeschreven? Genoeg Rancilio bezitters hier, die er wel mee om kunnen gaan.
Wat wij jou proberen te melden, is dat wanneer het je in 5 jaar niet met een Rancilio lukt, het je met die Diva 100% zeker helemaal niet gaat lukken! [nogmaals Rancilio heeft tenminste een OPV]
Die instapmodellen zijn wel degelijk goed genoeg, het duurt alleen wat langer om het temperatuurgedrag onder de knie te krijgen, dat gaat met een horecamachine een stuk makkelijker.

Waarom dan meteen van een Diva naar een van Westen?? Daar zit nog een hele wereld tussen hoor, we hebben hier al veel beginners aan een gebruikte set [ machine plus maler] geholpen van ±€500-700.
De door mij gebruikte Astoria, idd een €5000 apparaat, heb ik gebruikt incl horecamaler en harsfilter, gekocht voor €250,-...nou jij weer!
Wie heeft het over het gebruik van oude bonen? Ehh..Niemand.
Aangezien je die maler blijkbaar nog moet kopen, is het helemaal niet zo gek dat Bobbee er vanuit gaat dat je dan ook oude bonen gebruikt...en nog erger, ze waarschijnlijk ook nog in de winkel laat malen??
Waar staat dat de Baristo niet weet hoe het moet? Ehh..Nergens.
Aangezien die barista je ook niet kon helpen, je eigen woorden, is dat geen vreemde veronderstelling.
Waar staat dat de Barista geen advies heeft gegeven? Inderdaad..dat staat ook nergens
Maar met wat voor advies dan ook ben je dus in 5-6 jaar geen stap verder gekomen!
Dat ligt waarschijnlijk ook aan het apparaat, de barista en/of de koffie.....dat kan onmogelijk aan jou liggen, toch?
Niet goed opgelet wederom. Ik heb een Mahlkonig vario.

Als in drie jaar tijd de gasket het om het jaar begeeft, de portafilter niet goed aansluit. De bakjes niet in het portafilter passen.al vier keer nieuwe onderdelen zijn vervangen enz enz..Ja dan ligt het natuurlijk aan mij en niet aan Rancilio.

Re: overdreven

89
fransg schreef:Ik vind het ook moeilijk te vatten wat nu eigenlijk de bedoeling is. Het klinkt als "ik koop troep, het boeit me niet, het smaakt nergens naar, nu koop ik een knalrood ding, dat doet het al helemaal niet. Maar mensen die zeggen wat ik moet doen maken het veel te ingewikkeld, kom op wat een onzin zeg!"
Ben je nu dom of die je dat expres. Bovenstaand van wat ik volgens jouw allemaal beweer staat wederom ook weer helemaal nergens. Nogmaals: Het gaat mij om een goed bakje niet om het streven naar een top bakkie.

Re: overdreven

90
koffiedikkertje schreef:Als in drie jaar tijd de gasket het om het jaar begeeft, de portafilter niet goed aansluit. De bakjes niet in het portafilter passen.al vier keer nieuwe onderdelen zijn vervangen enz enz..Ja dan ligt het natuurlijk aan mij en niet aan Rancilio.
Kan aan de machine hebben gelegen, maar als je die meteen grondig en goed had laten repareren was er verder geen hardware probleem. Af en toe een onderdeel vervangen is geen teken dat er iets erg mis is. Portafilter-aansluiting kan aan verschillende dingen liggen, o.a. aan hoe jij die gebruikte. Een pakking (gasket in het Engels) vervangen is geen halszaak, dat zegt niet veel.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino