Re: Pour Over

2
De Kalita Wave Stainless Steel en de Hario V60. Beide zijn erg goed en is ontzettend veel over te vinden. Vergeet ook niet een goede opschenkketel want die is ook ontzettend belangrijk voor het resultaat.

Persoonlijk ben ik na het testen van vele verschillende methodes uiteindelijk toch uitgekomen op de Kalita Wave en de Wave ketel (http://blommerscoffeeroasters.eu/produc ... ee/kalita/).
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Pour Over

3
Kan iemand mij vertellen wat voor verschil de ketel uitmaakt? Is dit puur temperatuurcontrole of spelen er nog meer zaken?

Peter
Mahlkönig PRO M - Rocket Cellini V3 - Hario Mini Mill - Bialetti Moka Pot - Bialetti French Press

Re: Pour Over

4
Vooral flowcontrol. Ik heb de Hario Buono gehad en die had de standen hard schenken tot heel hard schenken. De Kalita is veel gedoseerder en kan van druppelstand tot een redelijke straal. Door de verbeterde controle blaas je het water minder hard door het koffiebed waardoor je extractie veel beter wordt.

Temperatuur is ook een punt maar dat maakt bij de betere ketels wat minder verschil.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Pour Over

5
En de kalita ketel is ook gewoon veel mooier dan de buono! :grin:

En hoe voller je de ketel vult, hoe langer hij de temperatuur vasthoudt. Dat geld voor iedere ketel overigens.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’