Re: Strega kopen of niet

12
Ik snap niet hoe de strega onder doet voor een pompei? Op de Strega zit de professionele Bezzera groep en in de groep 2 verwarmingselementen die de temperatuur stabiel houden. 2 ltr boiler erachter. Voor thuis de perfecte machine voor wie een hevel prefereert en wat wilt kunnen spelen.

Waar zit het gepriegel met de Strega hem in tov de Pompei?

Re: Strega kopen of niet

13
Gepriegel niet te letterlijk opvatten. ;)
Verschillen zijn duidelijk.
Ten eerste het gewicht van de machine.Strega weegt 31.5 kg gevuld en de Pompei 64 kg.
Dat merk je als je de portafilter inspant of de hendel omlaagtrekt.
OPompei staat alsof die aan het aanrecht verankerd is en de Strewga wil wel eens iets bewegen.
De groep van de Pompei is twee keer zo zwaar als de Bezzera groep en het levermechanisme is veel zwaarder uitgevoerd.
Stomen is niet te vergelijken.Strega doet er drie keer zo lang over.
De reproduceerbaarheid van de shots ligt bij Pompei hoger.

Ik heb de Strga twee jaar gehad.Zowel met als zonder pomp.De Pompei heb ik nu ook twee jaar.
Zijn gewoon objectieve vaststellingen.

Re: Strega kopen of niet

15
Ok, bedankt voor je reactie. Was echt een serieuze vraag van mij!
Het zit hem vooral in de bouwkwaliteit, Logisch. Reproduceerbaarheid van de shots is juist heel hoog vind ik door de verwarmde zetgroep van de strega, gewicht van de machine is 1 maar voor de espresso niet belangrijk.
Je hebt mij niet om. :wink:

Re: Strega kopen of niet

17
Jij hebt natuurlijk ook niet het volle potentieel van de Strega uitgeprobeerd omdat die vooral tot zijn recht komen met licht(er) gebrande bonen. Donker gebrande bonen heb je wat minder variatie van zaken die echt van invloed zijn op de smaak.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Strega kopen of niet

19
cremalover schreef:
Mijn Pompei is zo goed dat een shot simpelweg niet kan mislukken.
Daarin overstijgt hij een Strega.
Dat heb je nou al een paar keer geschreven, maar dat lijkt me toch ietwat overdreven. Mijn Lambro zit toch ongeveer wel in dezelfde divisie als de Pompei, maar het lukt mij prima om een shot te laten mislukken. Verkeerde maalgraad, te veel/weinig koffie, slechte distributie, er zijn zat manieren om een shot te laten mislukken. Zelfs met een horeca hefboom machine.
Micra&Ultra