Druk van La Messoni

1
Goedemorgen,

Wij hebben sinds een tijdje het oude espressoapparaat van een oom en tante in gebruik (een La Messoni). Sinds kort loopt de koffie echter niet meer mooi door, onlangs begon het met het niet meer strak doorlopen. De straal stotterde met veel bubbels. De koffie liep echter wel snel door. De laatste kopjes koffie liepen echter weer langzaam door en er komt veel druk te staan op het filterbakje, zo veel dat hij los spat je hem nadien losdraait.

Heeft dit met het apparaat te maken of zijn de bonen te fijn gemalen? We hebben zelf geen bonenmaler en kopen dus gemalen bonen, de fijnheid hiervan kan dus verschillen. De huidige bonen die we gebruiken komen van de Simon Levelt.

Groet,

Marco

Re: Druk van La Messoni

2
saintjimmy schreef:Wij hebben sinds een tijdje het oude espressoapparaat van een oom en tante in gebruik (een La Messoni). Sinds kort loopt de koffie echter niet meer mooi door, onlangs begon het met het niet meer strak doorlopen. De straal stotterde met veel bubbels. De koffie liep echter wel snel door. De laatste kopjes koffie liepen echter weer langzaam door en er komt veel druk te staan op het filterbakje, zo veel dat hij los spat je hem nadien losdraait.
LS,
Ik heb eens een keer een kapotte thermostaat gehad. Daardoor liep de temperatuur van het water in de zetgroep te hoog op. Resultaat: een stotterende straal met veel bubbels en veel druk op het filterbakje. Geen idee hoe het met de Messoni's op deze aarde zit.
Kijk eens op: http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtop ... =44&t=4426" onclick="window.open(this.href);return false;

Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk

3
De enige mogelijkheid om zo'n hoge druk te krijgen bij een dergelijke machine lijkt me inderdaad een defecte 100-graden thermostaat. Dat betekend dat hij op stoom temperatuur (125/140) begrensd wordt en er dus veel te heet water met te hoge druk door de koffie wordt geperst... Het kan niet zo zijn dat je pomp plots meer druk levert namelijk.. Succes!