Mijn desem is mislukt!
Zo'n 10 dagen geleden begonnen een starter te maken volgens de methode beschreven door Levine. Het zag er prima uit, borrelde mooi, begon lekker fris gistig te ruiken, verdubbelde in 12 uur enz. Het zag er dus allemaal veelbelovend uit.
Vrijdag, 7 dagen nadat ik begonnen was dacht ik klaar te zijn voor het echte werk, mijn eerste zuurdesem brood. Die avond extra gevoerd om zaterdag genoeg te hebben voor het recept "millers loaf" ook weer van Levine. De volgende ochtend zag ik de bui al hangen, niet gerezen en weinig belletjes.
Ik had de familie lekker brood beloofd dus tegen beter weten in het recept gemaakt en laten rijzen, maar je voelt het al aankomen: helemaal niks. 24 uur later uit pure armoe er maar wat droge gist door gekneed om er toch maar iets eetbaars van te maken.
Mijn vraag is, waarom is het na zo'n veelbelovende start toch mis gegaan? 3 dagen later staat het restje starter op het aanrecht zo dood als een pier

Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do