Re: De keuze is gemaakt...het wordt een Bezzera

63
Nauti schreef:Ik heb gisteren mijn naked portafilter gekregen met een triple bakje 8-) Ik heb er nu een double LM bakje erin zitten, meer crema als ooit te voren, en de smaak lijkt er ook op vooruit te gaan. De Ristretto van Blanche Dael kwam nog nooit zo goed uit de machine ! :D
Ben benieuwd naar de foto's!

Nog ff een ander vraagje:
Ik had de indruk dat door de apart verwarmde zetgroep bij de BZ, een coldflush niet nodig is. Nu hoor ik 'm bij mij toch regelmatig, als 'ie wat langer heeft aangestaan, borrelen. Als ik 'm ff door laat lopen, stopt dat. Dit klinkt als een cold-flush, zoals ik heb gelezen bij E61 groepen.

Opzich niet zo'n probleem, dat cold-flushen, maar volgens mij hoort dat niet nodig te zijn met deze groep, toch?
Bezzera BZ07 DE | Compak K3 Touch | ontwerper @ scopedesign.nl

Re: De keuze is gemaakt...het wordt een Bezzera

65
Marmhz heeft gelijk, het is dus niet zozeer een cooling flush om je groep af te koelen, als wel eentje om je HX leeg te spoelen van het te hete water. Meestal zal een HX zo'n 100 cl water bevatten, dus dat valt wel mee (beter dan mijn 400 cl flush!).

@ Nauti: hoe kom jij aan die dubbele LM? Is die gewoon 58,0mm? Ik heb een tijdje geleden zo'n filter bij Pasmarose besteld, maar daar past mijn 58mm tamper dus niet in. In een uitgebreide mailwisseling daarover met Pasmarose vertelde de dame me dat LM altijd te kleine bakjes heeft omdat ze eigenlijk 57,6 mm zijn. En hoewel de grootte van bakjes nogal kan variëren, had ze nu geen eentje liggen waar een 58mm tamper in zou passen. Dus heb ik nu een werkeloos 58mm LM bakje liggen... :cry:
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: De keuze is gemaakt...het wordt een Bezzera

66
Spironski schreef:Marmhz heeft gelijk, het is dus niet zozeer een cooling flush om je groep af te koelen, als wel eentje om je HX leeg te spoelen van het te hete water. Meestal zal een HX zo'n 100 cl water bevatten, dus dat valt wel mee (beter dan mijn 400 cl!).

@ Nauti: hoe kom jij aan die dubbele LM? Is die gewoon 58,0mm? Ik heb een tijdje geleden zo'n filter bij Pasmarose besteld, maar daar past mijn 58mm tamper dus niet in. In een uitgebreide mailwisseling daarover met Pasmarose vertelde de dame me dat LM altijd te kleine bakjes heeft omdat ze eigenlijk 57,6 mm zijn. En hoewel de grootte van bakjes nogal kan variëren, had ze nu geen eentje liggen waar een 58mm tamper in zou passen. Dus heb ik nu een werkeloos 58mm LM bakje liggen... :cry:
Ik snap 'm!
Wat betreft de LM bakjes: ik heb ze bij ECW besteld. En in de dubbele past mijn tamper ook niet... :cry: Die is zelfs 57mm!

De discussie over welke maat tamper geschikt is voor de LM filterbakjes is vanaf hier afgesplits naar een eigen onderwerp in het "accessoires" sub-forum.
Bezzera BZ07 DE | Compak K3 Touch | ontwerper @ scopedesign.nl

Re: De keuze is gemaakt...het wordt een Bezzera

68
Die foto's zijn inderdaad ook leuk, ziet er allemaal toch weer net wat anders uit dan de foto's die we al kennen.
Wat me opviel, aan het eind v.h. draadje zegt de "reviewer":

"Warm up time:
The group is hot enough to burn me and the boiler is up to normal pressure in under 15 minutes. The whole machine is not fully stabilized for about 30 minutes or so. At this point everything is as hot as it is going to get throughout."


Ehh, dit maakt dan toch geen verschil met een E61? :shock:. We zitten hier nu al een tijdje van allerlei mensen te vertellen dat één van de grote voordelen van de Bezzera is dat 'ie zo snel is opgewarmd, maar dit bericht spreekt dat tegen. Wie heeft hier wat meer over te vertellen?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: De keuze is gemaakt...het wordt een Bezzera

70
Het is inderdaad de vraag wat je als "warm" verstaat. Mijn machine voelt na 10 minuten ook warm aan, maar als je zou gaan meten zou je zien dat de hele zetgroep pas na ruim 30 minuten helemaal op temperatuur is, d.w.z. dat hij de temperatuur heeft die je beoogt en daar blijft.

Er zou dus eigenlijk eens goed gemeten moeten worden!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder