bobbee schreef: zo 23 dec 2018, 10:34
Leuk! Vertel, wat is volgens jou het ding om voorelkaar te krijgen om goede latte art te kunnen maken?
Om de zoveel tijd heb ik voor dat m'n melk plots veel beter gestoomd is. Waar dat dan precies aan ligt weet ik nog steeds niet.
Melk stomen dat voldoende goed is voor basis latte art is niet zo heel moeilijk (in vergelijking!). Meestal denk ik dat mensen de fout maken om te veel lucht in de melk te blazen (dus te lang de eerste fase aanhouden). Ook kan je variëren in
hoeveel lucht je per keer blaast (dus hoeveel je pijpje boven de melk uitsteekt). Mijn ervaring is dat één of twee keer meer lucht blazen beter is dan 5-6 kleine 'sis' geluiden. Daarna is het kwestie om de melk zoveel mogelijk te egaliseren dmv een zo groot mogelijke draaikolk.
In het filmpje dat ik poste is m'n melk eigenlijk net iets te dik (door teveel lucht) waardoor het moeilijk wordt fijnere lijnen te creëren.
Ook maakt de machine een groot verschil denk ik. Het is moeilijk om technieken van filmpjes na te doen omdat ze meestal met grotere commerciele machines werken die meer stoomkracht hebben. Niet dat het onmogelijk is met een klein machientje maar je moet je technieken wel wat aanpassen.