Ok,ok, ik laat jullie niet langer in spanning :p
Het is een 1976 La Peppina (van francesco uit IT) met Bezzera B005NM (nieuw) geworden om het lever avontuur te starten. Toen ik het ding voor 't eerst zag moest ik lachen maar op het aanrecht wordt ie steeds mooier. Heb er nog niet veel bakkies mee gezet maar tis best te doen en er zit mijn inziens een zachter smaak karakter aan dan de spaz .. Zo vind ik shots die op de thermo zelfs aan de koude kant zijn (in de 80c), niet zuur (krijg geen wegtrekker) zoals ik bij de Spaz had. Ook heb ik bewust gekozen voor een maler met conische maalschijven om vol gebruik te kunnen maken van een ander smaakprofiel. In hoeverre dat ook echt anders is, heb ik geen idee van.. De Bezzera voldoet mijn inziens prima (ook op papier) en wie weet komt de Robur er later toch wel :p
Voor nu dus dubbele pret, lekker smooth smakende bakkies met meer gedoe echter wel met resultaat.
Ik wil tevens toevoegen dat ik vooral door Peters adviezen gekomen ben tot deze samenstelling. Waarvoor dank!
