Re: Wat drink je nu?

1251
Ik denk dat de broers bij een helemaal niet zo goed restaurant hadden gegeten als ze dachten, of ze hadden het niet goed aangepakt of dat de restaurant eigenaar de verkeerde conclusie trekt over zijn klanten?
Hij serveert waarschijnlijk ook slechte wijn en pils ipv echt bier, plofkippen stokbrood en kruidenboter gemaakt van margarine!

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

1252
bobbee schreef:Ik denk dat de broers bij een helemaal niet zo goed restaurant hadden gegeten als ze dachten, of ze hadden het niet goed aangepakt of dat de restaurant eigenaar de verkeerde conclusie trekt over zijn klanten?
Afbeelding
Afbeelding

Hij serveert waarschijnlijk ook slechte wijn en pils ipv echt bier, plofkippen stokbrood en kruidenboter gemaakt van margarine!
Afbeelding
Ik heb ook getwijfeld om er wat mee te doen. Alles was namelijk perfect; buikspek 12 weken achtereenvolgens gerookt, bijzondere wijnen en wanneer je een appelsap bestelde, kreeg je zelfgemaakte sap waar verschillende appels in verwerkt waren. Beetje overdreven wellicht, maar het contrast met vieze koffie is echt heel groot. Als ik nou zelfgebrande bonen zou verkopen, zou ik het zeker gaan aanbieden en ik vermoed dat ze daar zeker open voor staan.
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...

Roaster: Huky500

Re: Wat drink je nu?

1253
bobbee schreef: zo 16 dec 2018, 22:17 Ik denk dat de broers bij een helemaal niet zo goed restaurant hadden gegeten als ze dachten,
Het was een restaurant met sterren van de Michelin, dus peperdure subtiliteiten alom, waarbij slechts de koffie niet te zuipen was "omdat niemand het proeft"
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

1254
Ik heb er een belangwekkend artikel over gelezen destijds:
All three guests at the table had stories about top rate restaurants, even with Michelin stars, who can't handle their beautiful espresso machines well enough to serve a decent cup of coffee at the end of an exquisite dinner, even though Bocca customers can send their unlimited staff to Bocca barista training for free.

Tewis Simons and his brother were even invited by the owners of such a star restaurant to demonstrate their way of preparing exceptional coffee drinks. There was surprise at the ease with which they could produce these, but at the end the conclusion was that "our guests are not ready for this excellent taste, it's too special for them."
https://kostverlorenvaart.blogspot.com/ ... tchen.html
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

1255
Sinds een paar maanden haal ik de bonen bij houseofgoods. Een kleine koffieshop die ik ontdekte bij ons in het Goudse. Brand bijna dagelijks.

Leuke bijkomstigheid is dat je met de barista kunt overleggen en een fietstochtje altijd goed voor de spiertjes is ;)

Momenteel de Edit in de maler. Makkelijk betaalbare smaakvolle mix die soepel werkt.

Re: Wat drink je nu?

1256
Indonesië Mandheling Silaban Tao van Fascino.
Ik vind er niets aan. De geur doet me denken aan stokoude bonen in plaats van vers gebrande en de smaak is vlak met een onprettig bijsmaakje. Klein zakje waarvan ik twijfel of ik hem op maak.
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600

Re: Wat drink je nu?

1257
we tigers schreef:
1C16E29D-9914-41A0-B606-7212629B0E28.jpeg
Indonesië Mandheling Silaban Tao van Fascino.
Ik vind er niets aan. De geur doet me denken aan stokoude bonen in plaats van vers gebrande en de smaak is vlak met een onprettig bijsmaakje. Klein zakje waarvan ik twijfel of ik hem op maak.
Daarom drink ik nooit Indonesische bonen. Smaakt vaak naar leder.
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

1258
Ik zag bij Fascino Rwandese bonen washed en natural die ik wel eens wilde proberen. Voor de lol een zakje overstock erbij besteld en dat bleek die Indonesiër te zijn. Soit.
Nu aan de Rwanda Karambi washed. Stukken beter!
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600

Re: Wat drink je nu?

1259
Een Indonesische boon moet echt je ding zijn. Ze zijn altijd erg kruidig en hebben vaak tonen van laurier en tabak. Sommige mensen zweren daar bij maar van mij hoeft het ook niet.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60