Pagina 2 van 2
Re: Maalgraad eureka mignon
Geplaatst: vr 26 nov 2021, 16:49
door ErikW
Samenvattend:
fijner malen altijd draaiend is veiligst. (Er kan nog een stukje boon tussen komen!)
grover malen kan stilstaand veilig gedaan worden.
Re: Maalgraad eureka mignon
Geplaatst: ma 29 nov 2021, 22:08
door Oddball
Bedankt bobbee en Erik
Re: Maalgraad eureka mignon
Geplaatst: wo 29 dec 2021, 18:49
door Pee026
Ik lees op pagina 1 iets over dat het stickertje met de getallen er meer voor de vorm op zit geplakt, en dat de machine bij iedereen anders gekalibreerd is? Ik heb de machine net een paar dagen in huis en het is me nog niet gelukt om een smaakvolle espresso te zetten. Maal nu op stand 1.5 (gezien vanaf het 6-uur punt, waar ook het ophoginkje zit op de machine om de maalgraad aan te duiden(?).
Kan het zijn dat ik de machine even moet calibreren zoals eerder beschreven? En wat is vanaf dat punt een mooie stand om mee te beginnen? Dank!
Re: Maalgraad eureka mignon
Geplaatst: wo 29 dec 2021, 18:54
door fransg
Pee026 schreef: wo 29 dec 2021, 18:49 Ik heb de machine net een paar dagen in huis en het is me nog niet gelukt om een smaakvolle espresso te zetten.
Ligt voor een belangrijk deel aan de gekozen bonen, welke zijn dat, wanneer en door wie gebrand?
"Calibreren" van de maler lijkt me nergens voor nodig. Kan handig zijn als jij en je buurman exact dezelfde maler hebben en dezelfde bonen en het leuk vinden dat de afstelknopjes precies hetzelfde staan, maar voor de smaak is het niet belangrijk.
Re: Maalgraad eureka mignon
Geplaatst: wo 29 dec 2021, 19:03
door Pee026
fransg schreef: wo 29 dec 2021, 18:54
Pee026 schreef: wo 29 dec 2021, 18:49 Ik heb de machine net een paar dagen in huis en het is me nog niet gelukt om een smaakvolle espresso te zetten.
Ligt voor een belangrijk deel aan de gekozen bonen, welke zijn dat, wanneer en door wie gebrand?
"Calibreren" van de maler lijkt me nergens voor nodig. Kan handig zijn als jij en je buurman exact dezelfde maler hebben en dezelfde bonen en het leuk vinden dat de afstelknopjes precies hetzelfde staan, maar voor de smaak is het niet belangrijk.
Dank voor je reactie, Frans. Ik heb de Peru Oxapampa Lupuna bonen van het Hoofdkwartier (22 dec gebrand), zie
https://www.hoofdkwartier-koffiebrander ... anbieding/.
Re: Maalgraad eureka mignon
Geplaatst: wo 29 dec 2021, 19:09
door Pti
Klinkt meer als een kwestie van maling finetunen dan persé molengerelateerd. Maar houdt er rekening mee dat de koffie zo kort na het branden nog wat wispelturig is en dat dat pas beter wordt vanaf dag 10 na het branden.