Pagina 2 van 9
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: wo 16 jun 2021, 09:47
door Marcje
Leuk! Ben benieuwd naar je ervaringen!
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: wo 16 jun 2021, 09:56
door namor
Veel plezier! super keuze!
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: wo 16 jun 2021, 17:12
door Dirk Jan
Leuk Bob, veel plezier!
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: do 17 jun 2021, 13:23
door bobbee
Alles binnen!
Maar ik ga niet branden vandaag... Veel te warm.
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: do 17 jun 2021, 13:55
door fransg
fantastisch, gelukwensen met dit technisch wondertje!
en geweldig leuk van de verkoper, super keurig geregeld
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: do 17 jun 2021, 16:14
door we tigers
Hij ziet er als nieuw uit. Super!
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: do 17 jun 2021, 21:51
door bvds
Prachtig!
Benieuwd naar je ervaringen.
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: vr 18 jun 2021, 08:28
door Keyser
Echt heel gaaf Bob! Geniet ervan! Benieuwd naar je ervaringen.
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: vr 18 jun 2021, 10:07
door bobbee
Deze brander is net zo simpel als een Pavoni. Volledig van RVS, nauwelijks electronica, goed te onderhouden en full manual control over hitte en lucht. Zal dus wel de nodige batches kosten voordat ik een goed resultaat heb. Leuk!
Ik ga kijken of ik de kans krijg een roast te doen vandaag of morgen.
Re: Quest M3S koffiebrander
Geplaatst: vr 18 jun 2021, 22:54
door bobbee
Ik heb gisteren deze leuke roast-a-long van Tim Wendelboe gevonden op instagram en even op youtube gezet omdat ik dacht dat de koffiepraters dit ook leuke info vinden. (Ik bestudeer momenteel deze info nu natuurlijk omdat ik de Quest zsm. ga gebruiken en met die brander veel meer kan instellen dan de Behmor of Gene Cafe.)
Ik vind het een heerlijke nuchtere kijk op koffie branden zoals bekend als je al eens iets over branden van Tim Wendelboe hebt gezien en het is heel logisch wat hij zegt. Goede groene bonen, niet teveel vergelijken met andere. Dat zijn leuke start richtlijnen maar zeggen niet veel, enige echte goede manier om goed te leren branden is veel doen en je eigen apparatuur goed leren kennen en op die manier je brandingen altijd op smaak beoordelen.
1 stukje wat ik leuk vind om te weten is dat de periode tot aan 1e krak eigenijk nauwelijks iets toevoegt aan de smaak als je niet te lange brandtijd aanhoudt 12 en niet 20-30 min.
Ook vroeg ik mij af hoe snel je moet koelen, heb ooit weleens gelezen bij Sweet Maria's dat te snel koelen niet goed is maar Wendelboe zegt hier zo snel mogelijk koelen.
Verder attendeert hij met klem op color management! Een heel belangrijke parameter!
Check het hier :
https://youtu.be/PI3qxPUJxmo