Pagina 2 van 3

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: do 21 apr 2022, 19:11
door Pimh007
Super bedankt voor de reacties! Ik ga proberen fijner te malen en variëren met de tijden.
Wat de preinfusie op de mara precies doet is mij niet helemaal duidelijk, maar lijkt zonder druk.
Met een flow control kit krijg je stukje meer controle, maar eerst maar eens verder tweaken anders voeg ik alleen maar meer parameters toe


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: do 21 apr 2022, 19:54
door bobbee
Ja gewoon lekker experimenteren en het avontuur aangaan. Wij kunnen nog zoveel uitleggen maar het ondervinden van wat je proeft bepaald alles. Ook de smerige espresso dragen bij aan de ontwikkeling van de kennis.

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: zo 24 apr 2022, 10:08
door Madencio
Dit is wellicht een boontje waar je naar op zoek bent. Ik had het espresso-pakket gekocht en vond deze veruit het lekkerst als espresso. Ik vond hem wel ietsjes minder als cappuccino, daar ben ik persoonlijk wel op zoek naar meer zoete, fruitige hinten.

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: zo 24 apr 2022, 10:56
door Pimh007
Thanks,
Ik las al dat brazilliaanse bonen vaak wat zoeter zijn dus ik ga die eens proberen :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: ma 25 apr 2022, 21:43
door Thomox
Ben je al iets verder?

Hier ook een mara x + eureka XL en ook nog niet het gewenste resultaat. Ook veel zuur en af en toe bitter. Zeker nog niet zoet geweest in ieder geval.

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: di 26 apr 2022, 22:06
door Nelus
Zou toch die temp nog even meten van het zetwater
En niet 1x maar vaker en ook op verschillende momenten

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: do 28 apr 2022, 09:05
door mr Blanc
Of ook de shottimer plus tenpmeter installeren zie je wat er in de boiler en zetgroep voor temp is helpt n hoop

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: do 28 apr 2022, 13:51
door Pimh007
Heb zeker meeste van het zuur eruit, maar vind de shots nu erg hard. Ook vloeit het niet meer zoals eerst. Merk iig wel dat deze fascino bonen donkerder gebrand zijn. Meer “echt” koffie minder andere nuances. Ik ga parameter per parameter, ga nu eens een hogere/lagere temperatuur proberen. Voordat ik allemaal mods ga doen liever nog wat experimenteren. Maar de temp zou strak moeten zijn op de marax, dat is nou juist de usp


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: do 28 apr 2022, 13:52
door Pimh007
Hoe kan ik het beste zetwater temperatuur meten? Gewoon in een voorverwarmd kopje oid?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Weinig zuur veel choco

Geplaatst: do 28 apr 2022, 15:00
door mr Blanc
Pimh007 schreef: do 28 apr 2022, 13:52 Hoe kan ik het beste zetwater temperatuur meten? Gewoon in een voorverwarmd kopje oid?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Direct op de groep of piepschuim bakje ofzo