De " dippers overhitten" fabel.Barista74 schreef: di 20 feb 2024, 12:03 Ja het nadeel van de Fracino Lever is dat het een dipper is, die vrij heet kan worden bij grootverbruik. Eigenlijk moet je dan een driegroeper hebben, zodat er altijd een kan afkoelen. De Londinium heeft een andere werking, zodat die op temperatuur blijft.
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
12Moet geen enkel probleem zijn, als je gewoon je groepen rouleert, of het nou een dipper of een HX is elke systeem gaat variëren in temperatuur als je meerdere shots achter elkaar zet. Een hendelmachine gebruikt massa om dit probleem te mitigeren een en stevige oostenwind zal ongeveer net zoveel invloed hebben op de temperatuur als een derde zetgroep.Barista74 schreef: Ja het nadeel van de Fracino Lever is dat het een dipper is, die vrij heet kan worden bij grootverbruik. Eigenlijk moet je dan een driegroeper hebben, zodat er altijd een kan afkoelen. De Londinium heeft een andere werking, zodat die op temperatuur blijft.
De moraal van het advies moet zijn: Kies geen consumentenmachine voor professioneel gebruik, ga voor een professionele machine. Buy nice or buy twice.
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
13Ontwijk discussie en bijgeloof.
Koop een Bezzera 2000, dat is een hx.
Koop een Bezzera 2000, dat is een hx.
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
14Mr.Gray schrijft ook ‘Mijn machine moet dus naast normaal thuis gebruik, ook een aantal pieken aankunnen.’
Een driegroeper lijkt me wat too much voor thuisgebruik…
Een driegroeper lijkt me wat too much voor thuisgebruik…
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
15Ha heren/dames van het goede leven
Dank voor de reacties.
Goed ook om te horen dat zowel de Pro800 en Compressa/Londinium worden aangeraden voor thuisgebruik. En mogelijk ook voor festivalgebruik, mits je het wat rustig aan doet.
Nu rest alleen nog de vraag voor buitenshuis. Ik was namelijk al een beetje bang dat jullie antwoord zou worden een 2-groepsmachine.
Zouden er, in jullie ervaring, stappen zijn die ik kan zetten om de warmtewisselingen tot een minimum te houden? Een 2-groeper in huis is namelijk echt geen optie, dus die moet ik helaas afkruisen.
Waar zouden jullie voor deze vraag de voorkeur leggen? Ben bijvoorbeeld ook benieuwd naar workflow met de machines.
Anyway, nogmaals bedankt en hoor graag jullie antwoorden:)
Mr. Gray
Dank voor de reacties.
Goed ook om te horen dat zowel de Pro800 en Compressa/Londinium worden aangeraden voor thuisgebruik. En mogelijk ook voor festivalgebruik, mits je het wat rustig aan doet.
Nu rest alleen nog de vraag voor buitenshuis. Ik was namelijk al een beetje bang dat jullie antwoord zou worden een 2-groepsmachine.
Zouden er, in jullie ervaring, stappen zijn die ik kan zetten om de warmtewisselingen tot een minimum te houden? Een 2-groeper in huis is namelijk echt geen optie, dus die moet ik helaas afkruisen.
Waar zouden jullie voor deze vraag de voorkeur leggen? Ben bijvoorbeeld ook benieuwd naar workflow met de machines.
Anyway, nogmaals bedankt en hoor graag jullie antwoorden:)
Mr. Gray
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
16Ik heb nog een 1 groeps Bezzera HX staan.
Technisch volledig gereviseerd, alleen esthetisch moet hij nog een facelift krijgen.
Oververhitting is geen enkel probleem.
Hij is plumbed in
Maar het blijft wel een eenpitter.
Technisch volledig gereviseerd, alleen esthetisch moet hij nog een facelift krijgen.
Oververhitting is geen enkel probleem.
Hij is plumbed in
Maar het blijft wel een eenpitter.
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Hefboom voor thuis/foodcar
17Ik vind mijnProfitec heerlijk om mee te werken. De eenvoud geeft rust. Ik weet niet waar je woont maar je bent welkom om een keer bij Little Roastery in Amersfoort te komen spelen met onze Kees van der Westen Mirage Idrocompresso, een driegroeper. Dat is een hx maar de bediening is vergelijkbaar met die van een pro 800 en anderen met dezelfde groep.Mr.Gray schreef:Ha heren/dames van het goede leven
Dank voor de reacties.
Goed ook om te horen dat zowel de Pro800 en Compressa/Londinium worden aangeraden voor thuisgebruik. En mogelijk ook voor festivalgebruik, mits je het wat rustig aan doet.
Nu rest alleen nog de vraag voor buitenshuis. Ik was namelijk al een beetje bang dat jullie antwoord zou worden een 2-groepsmachine.
Zouden er, in jullie ervaring, stappen zijn die ik kan zetten om de warmtewisselingen tot een minimum te houden? Een 2-groeper in huis is namelijk echt geen optie, dus die moet ik helaas afkruisen.
Waar zouden jullie voor deze vraag de voorkeur leggen? Ben bijvoorbeeld ook benieuwd naar workflow met de machines.
Anyway, nogmaals bedankt en hoor graag jullie antwoorden:)
Mr. Gray
En verder is deze video misschien verhelderend.
https://youtu.be/vEkvTubwmFk?si=7RugwQ4TIMDKjpg2
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
18Goeie! Kom graag na de vakantie keertje langs in Amersfoort.
Misschien iemand hier nog met ervaring met de Compressa?
Misschien iemand hier nog met ervaring met de Compressa?
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
19Manduca in Utrecht heeft een Compressa.
LR24 en Vectis zijn in Amsterdam te proberen.
LR24 en Vectis zijn in Amsterdam te proberen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Hefboom voor thuis/foodcar
20https://www.marktplaats.nl/v/witgoed-en ... nd-2-groep
Geen hefboom maar ik zou er voor gaan.Ombouwen naar gas .
Pomp met knijpkat aandrijven.
Geen hefboom maar ik zou er voor gaan.Ombouwen naar gas .
Pomp met knijpkat aandrijven.