Re: Welke stoomtemperatuur + hoe droge stoom?
Geplaatst: wo 27 mar 2024, 21:08
fransg schreef: di 26 mar 2024, 22:29Ik ga er van uit dat je weet dat water en stoom allebei H2O is en dat er strikt genomen geen "water met stoom mee komt"GuidovW schreef: di 26 mar 2024, 22:04 er was 10% gewichtstoename, vanwege het water wat met de stoom mee kwam…![]()
Stoom komt in aanraking met de koelere melk waarbij een groot deel van de stoom weer ontsnapt nadat het de melk flink in een kolk heeft geblazen waardoor er ook lucht wordt aangezogen en de melk in geblazen, bubbeltjes makend.
Op Youtube staat een mooie presentatie van een Nederlander die precies uitlegt hoe de stoom de melk luchtig en lobbig kan maken als je het juist doet en als de melk de juiste samenstelling heeft.
Een flink deel van de stoom koelt snel af in contact met de koele melk en verandert weer gewoon in water.
Dat water kwam niet mee met de stoom maar condenseerde eenvoudigweg![]()
Sorry

Het zijn beiden een agregatietoestand van water.
De druppels die met de stoom mee komen en de condenserende stoom, zorgen voor 10% gewichtstoename.
