Re: Huky 500, Phidgets & Artisan, nieuwe brander
Geplaatst: vr 28 mar 2025, 00:52
Zo. Ik ben erg moe, maar als ik het nu niet doe, dan vervaagt het met de tijd, de tijd, de tijd...
Gisteren had ik chemo, en tot vrijdagavond loop ik nog rond met zo'n draagbaar chemoflesje rond mijn
hals. Ik heb haast.
Vandaag (nee...gisteren) heb ik 12 x 400 gram koffie gebrand. Eerst een testbranding, daarna ... do it!
Op de nieuwe brander dus.
Het ging vrij goed, maar toch...die vermaledijde "work flow". Hoe alles op zijn plaats moet staan, zonder
enige ruimte voor afwijking...is dit dan autisme gedefinieerd?
Tot nu toe moet ik concluderen dat de InfraRood brander uit Taiwan erg goed werk deed, maar deze heb
ik dus niet benut, wel de (nieuwe) wokbrander uit Italië, Foker is het merk. Krachtig. Maar die vlammen
komen dus "breder" dan de Huky die erop staat... moet ik nog aanpassen middels afdekken met messing.
Overigens is mijn propaangas cylinder voor 80 percent leeg, minder druk op de brander...?
Het lijkt me dat de Foker "vuiler" brandt dan de IR brander: gele vlammen (ik wil blauw!) Dit kan met de
relatieve leegtoestand van de gasfles te maken hebben.
Bij mijn eerste pogingen meen ik een beperkte mate van "aanbakken" gepromoveerd te hebben, door het vuur
te krachtig te laten vlammen. Er komen dan "brandkorstjes" op de bonen te ontstaan, dit dient te worden
vermeden. Bij verdere brandingen ging ik voorzichtiger te werk en, inderdaad, de bonen kwamen er beter uit.
Of heeft dit te maken met variabele suikergehaltes van diverse bonen?
The proof comes with the eating of the pudding...
Twee weken, en ik weet meer, wanneer ik de resultaten geproefd heb. Ik laat het juliie weten, wordt vervolgd.
Lieve groet (nee,ik wil niet overdrijven).
Paul
Gisteren had ik chemo, en tot vrijdagavond loop ik nog rond met zo'n draagbaar chemoflesje rond mijn
hals. Ik heb haast.
Vandaag (nee...gisteren) heb ik 12 x 400 gram koffie gebrand. Eerst een testbranding, daarna ... do it!
Op de nieuwe brander dus.
Het ging vrij goed, maar toch...die vermaledijde "work flow". Hoe alles op zijn plaats moet staan, zonder
enige ruimte voor afwijking...is dit dan autisme gedefinieerd?
Tot nu toe moet ik concluderen dat de InfraRood brander uit Taiwan erg goed werk deed, maar deze heb
ik dus niet benut, wel de (nieuwe) wokbrander uit Italië, Foker is het merk. Krachtig. Maar die vlammen
komen dus "breder" dan de Huky die erop staat... moet ik nog aanpassen middels afdekken met messing.
Overigens is mijn propaangas cylinder voor 80 percent leeg, minder druk op de brander...?
Het lijkt me dat de Foker "vuiler" brandt dan de IR brander: gele vlammen (ik wil blauw!) Dit kan met de
relatieve leegtoestand van de gasfles te maken hebben.
Bij mijn eerste pogingen meen ik een beperkte mate van "aanbakken" gepromoveerd te hebben, door het vuur
te krachtig te laten vlammen. Er komen dan "brandkorstjes" op de bonen te ontstaan, dit dient te worden
vermeden. Bij verdere brandingen ging ik voorzichtiger te werk en, inderdaad, de bonen kwamen er beter uit.
Of heeft dit te maken met variabele suikergehaltes van diverse bonen?
The proof comes with the eating of the pudding...
Twee weken, en ik weet meer, wanneer ik de resultaten geproefd heb. Ik laat het juliie weten, wordt vervolgd.
Lieve groet (nee,ik wil niet overdrijven).
Paul