Re: Stumptown komt naar Amsterdam
Geplaatst: za 22 mei 2010, 21:24
Ik heb het "Stumptown" nog niet probeerd. Maar waarom heeft we nog een andere americaans koffie bar nodig. Wij hebben genoeg goed "home-grown" talent.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Oh? Ik ken eerlijk gezegd niet bepaald veel goede koffietenten/ketens uit Nederland.. Zijn die paar goede talenten die er wel zijn, dan 'genoeg'? De gemiddelde kop espresso in Nederland is naar mijn mening onder de maat, dus wat mij betreft mogen er wel meer tentjes komen die het goede voorbeeld geven, of het nou Nederlands, Italiaans, Amerikaans of Uzbekistaans is...Juliejayne schreef:Wij hebben genoeg goed "home-grown" talent.
OK, en wat maakt het wereldklasse?NielsB schreef:... Stumptown is wereldklasse.
maar de gemiddelde kop espresso in US A is ondrinkbaar. Stumptown is tops, en misschien beter dan alle Nederlands espressobars. Maar als iemand geeft mij gratis een top locatie en top espresso apparaten, in andere worden "a level playing field" dan kun ik een/of veel andere mensen beter doen.SteefM schreef:De gemiddelde kop espresso in Nederland is naar mijn mening onder de maat, ...
De smaak van de koffie.Juliejayne schreef:OK, en wat maakt het wereldklasse?NielsB schreef:... Stumptown is wereldklasse.
Er staan hier in Nederland genoeg top espresso apparaten op top lokaties waar helaas matige koffie uitkomt. Er staan bij Stumptown ook top barista's die met topkoffie een superieur product serveren.Juliejayne schreef: maar de gemiddelde kop espresso in US A is ondrinkbaar. Stumptown is tops, en misschien beter dan alle Nederlands espressobars. Maar als iemand geeft mij gratis een top locatie en top espresso apparaten, in andere worden "a level playing field" dan kun ik een/of veel andere mensen beter doen.
En dat betwijfel ik ten zeerste.Juliejayne schreef:Maar als iemand geeft mij gratis een top locatie en top espresso apparaten, in andere worden "a level playing field" dan kun ik een/of veel andere mensen beter doen.
BronIn 1994, Sorenson married his grade-school sweetheart. They had $8,000 saved to buy a house; Sorenson used it instead to buy his first roaster, a 1919 German-made Probat. He got a job at a beer shop by day; by night, he worked on opening his first café. His boss loaned him the money for his first espresso machine. He opened in November 1999 and, for the first year and a half, lived off tips and bartered coffee for meals while pursuing his dual goals of sublime coffee and fair trade. Within six years, Sorenson had five Stumptowns in Portland.
...hmmm heb het nu probeert. Espresso besteld en, denk ik, een dubbele ristretto serveert. Te donker gebrand, lekker dik, maar niets bijzonder.NielsB schreef:De smaak van de koffie.Juliejayne schreef:OK, en wat maakt het wereldklasse?NielsB schreef:... Stumptown is wereldklasse.
Dan noem je er ook wel eentje! Alsof dat een gemiddelde koffietent is! Als ik me niet vergis staat daar een Idrocompresso en gebruiken ze Bocca. Bovendien snappen de mensen achter de bar heel goed wat een espresso is.Juliejayne schreef: Daarna, had ik een echte espresso bij Screaming Beans in Hartenstraat. Prima, en ook met een keuze van verschillende SO espressos of de gewoon huisblend.