Re: Bialetti cappuccinomaker
Geplaatst: zo 28 nov 2010, 01:19
Volgens mij komt er een vel op.Net als bij pudding.
Wel mooi badschuim.
Wel mooi badschuim.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Daar durf ik niet echt een uitspraak over te doen eigenlijk. . .Spironski schreef:Bij het opschuimen van melk voor mijn cappu's let ik er altijd erg op dat de temperatuur niet boven de 75C uitkomt, hoe zit dat hier denk je?
mark_boelen schreef: De Bialette Cappuccinomaker werkt als volgt:
Bovenin komt koude (volle) melk, je zet het apparaat aan, zoals bij een normale Bialetti komt na een tijdje de espresso naar boven, dit vermengd zich dus met de koude melk ( die ondertussen wel wat zou zijn opgewarmd door de warmte van beneden ) die je vooraf in de bovenkant hebt gedaan.
Aan het eind heb je het bekende "pruttelende" geluid, op dit moment gaat de Bialetti proberen van het melk en espresso mengsel schuim te maken. Uit eigen ervaring en van horen zeggen moet dit niet z'n fantastisch schuim geven, wat ik me persoonlijk ook niet kan voorstellen bij een mensen van melk en espresso.
Aah kijk jij hebt er één zo te zien Op het filmpje lijkt de schuim, naar mijn mening dan, niet echt mooi wit, meer karamel kleurig ofzo . . .hopjesvla schreef:mark_boelen schreef: De Bialette Cappuccinomaker werkt als volgt:
Bovenin komt koude (volle) melk, je zet het apparaat aan, zoals bij een normale Bialetti komt na een tijdje de espresso naar boven, dit vermengd zich dus met de koude melk ( die ondertussen wel wat zou zijn opgewarmd door de warmte van beneden ) die je vooraf in de bovenkant hebt gedaan.
Aan het eind heb je het bekende "pruttelende" geluid, op dit moment gaat de Bialetti proberen van het melk en espresso mengsel schuim te maken. Uit eigen ervaring en van horen zeggen moet dit niet z'n fantastisch schuim geven, wat ik me persoonlijk ook niet kan voorstellen bij een mensen van melk en espresso.
Dit klopt dus niet helemaal.
De koffie komt niet na een tijdje naar boven en dat daarna het schuim wordt gemaakt. Het is meer een "alles in een"proces. Doordat er een plug op het uitstroomgat zit, zal er dus druk = stoom opbouwen onder in het waterreservoir. Na een tijdje springt deze plug open en ontsnapt alle stoom welke meteen door de melk gaat om daar dus schuim te makne. Meteen daarna (in een fractie van een paar seconden) komt ook de koffie eruit (dit is goed te zien bij het eerste filmpje op 1 minuut). Het is dus eigenlijk eerst schuim, daarna koffie, maar doordat het schuim lichter is blijft het bovenop drijven.
Kijk nu kan de TS'er idee krijgen of hij de cappuccinomaker wil kopen of niethopjesvla schreef:welk microfoam?
Denk niet dat je dit kan verwachten bij zoiets, maar het is een leuk alternatief als je geen espressomachine heb, of geen zin heb om apart melk op te stomen. Schuim is een beetje droog, maar was voor mij goed te doen. Heb er veel plezier van gehad in de tijd dat ik Silvia nog niet had. Heb hem jaren geleden toen hij nog niet verkrijgbaar was in NL vanuit Italië meegenomen.
Dat het schuim er niet wit uitziet kom omdat er meteen de koffie achteraan komt en dit dus zo snel gaat dat je vermenging krijgt van melk ene koffie, in het begin schuim je dit mengsel ook nog op.
Heb je nu geen zin in een cappu,haal je gewoon de 'plug' weg en kan je hem als een gewoon mokkapotje gebruiken.
@Mark: nee, ik moest even bij Flokstra zijn en zag wel dat het druk was bij jullie. Ik had bovendien haast, dus was er de gelegenheid niet. Ook vandaag gaan we wat anders doen dan met koopzondag de stad in...Gister niet meer langs geweest of wel ?
Ben jij zo kunstzinnig dan Spironski? Weet jij dan misschien ook of ze een beetje groot assortiment van voorgespannen schilderdoeken hebben? ?Spironski schreef:@Mark: nee, ik moest even bij Flokstra zijn en zag wel dat het druk was bij jullie. Ik had bovendien haast, dus was er de gelegenheid niet. Ook vandaag gaan we wat anders doen dan met koopzondag de stad in...Gister niet meer langs geweest of wel ?