Merci,
ik zal de grote kleine branderij eens bezoeken deze week.
Re: Bittere Koffie
12Recentelijk verse koffie gekocht maar de crema wil maar niet komen. Iemand een ideetje?
Genieten is eigenlijk best lekker
Re: Bittere Koffie
13Hoe smaakt de koffie? Hoe lang duurt je extractie en wat voor kleur heeft de crema die er wel is? Heb je al eens watertemperatuur gemeten? En hoe is je techniek? Heb je de coolingflush onder controle?: http://www.home-barista.com/hx-love.html
Al dit gelezen?: http://www.home-barista.com/espresso-guide-skills.html
Al dit gelezen?: http://www.home-barista.com/espresso-guide-skills.html
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Bittere Koffie
14Temperatuur ga ik achteraan en coolflushing doe ik wel. Maar temperatuur is nog niet helemaal duidelijk
Genieten is eigenlijk best lekker
Re: Bittere Koffie
15Komt er zonder filterdrager ruim voldoende water uit per 30 seconden?
Ik had mijn machine door eigen toedoen half verstopt gekregen, met slappe cremaloze koffies als gevolg.
Ik had mijn machine door eigen toedoen half verstopt gekregen, met slappe cremaloze koffies als gevolg.
Speedster | SuperJolly | et al.
Re: Bittere Koffie
16Ruim voldoende denk ik wel. Ik kan makkelijk wanneer ik te grof maal in 15 sec 30 ml in een kopje krijgen. Dus ik na proberen komt er in 30 sec 200 ml uit. Lijkt me genoeg toch?
Genieten is eigenlijk best lekker
Re: Bittere Koffie
17Ja, dat moet genoeg zijn. Hoelang duurt je coolingflush? Lukt het om die 25 seconden extractie aan te houden? En smaakt je koffie ook een beetje dun en wrang?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Bittere Koffie
18De Cooling flush duurt zo'n 5 sec. De 25 - 30 sec voor een shot lukt over het algemeen goed, hoewel het wel van de mate van tampen ligt. Harder tampen geeft resultaat richting 30 sec plus. Weinig tampen geeft 15 sec. De smaakt heeft een redelijk zacht karakter met een naar mijn mening iets te zure boventoon.
Bij de langere extractie (30 sec) wordt ie bitter. Vooral bij de korte extractie (15 sec) wordt de smaak dun.
Bij de langere extractie (30 sec) wordt ie bitter. Vooral bij de korte extractie (15 sec) wordt de smaak dun.
Genieten is eigenlijk best lekker
Re: Bittere Koffie
19Hmm, die 200 ml in 30 seconden houd meen ik niet over. Liever zou het iets van 250-300 ml moeten zijn, tja wie weet...
Een coolingflush van 5 seconden lijkt mij erg kort, probeer eens eentje van 15 seconden? Hoewel zurigheid zou duiden op te lage temperatuur.., wellicht toch te lage flow rate?
Een coolingflush van 5 seconden lijkt mij erg kort, probeer eens eentje van 15 seconden? Hoewel zurigheid zou duiden op te lage temperatuur.., wellicht toch te lage flow rate?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Bittere Koffie
20Omdat ik de machine niet nieuw heb gekocht zal ik eens een ontkalk slag maken.
Misschien dat dat kan. De lage temperatuur zal kunnen. De machine loopt op 1 bar en zakt dan terug tot 0.9 bar voordat het verwarmingselement aanslaat.
Hopelijk komt volgende week woensdag de temp. meter en kan ik meer vertellen over de uitlaat temp.
Enige indicatie wat ideaal is. Ik lees vaak 92-95 gr Cel.
Misschien dat dat kan. De lage temperatuur zal kunnen. De machine loopt op 1 bar en zakt dan terug tot 0.9 bar voordat het verwarmingselement aanslaat.
Hopelijk komt volgende week woensdag de temp. meter en kan ik meer vertellen over de uitlaat temp.
Enige indicatie wat ideaal is. Ik lees vaak 92-95 gr Cel.
Genieten is eigenlijk best lekker