Wilde jij de Espro ook nog proberen? Dan kunnen we ruilenBarista74 schreef:Hij kan weer naar de volgende.
Re: The Traveling Aeropress
12Nee voorlopig even niet. Het huis (of de schuur eigenlijk) loopt even vol met koffiespullen.
Ben jij de volgende? Stuur me dan even je adres.
Ben jij de volgende? Stuur me dan even je adres.
Expobar Brewtus IV, Eureka Zenith 65E, Fracino Retro Lever 2
Voor de beste koffielocaties: www.worldmapofcoffee.com, Mobiele koffiebar ZOespresZO
Voor de beste koffielocaties: www.worldmapofcoffee.com, Mobiele koffiebar ZOespresZO
Re: The Traveling Aeropress
14Op het moment dat je hem hebt uitgeprobeerd dan ben ik wel geïntresseerd en bied ik me aan als volgende "proefkonijn" (als ik al aan de beurt ben)
Re: The Traveling Aeropress
15Net gelijk maar de Aeropress geprobeerd.
Gebruikte methode was de op-zijn-kop methode
14 gram koffie, ik wist niet echt wat voor maling ik moest nemen dus ik heb maar ongeveer hetzelfde gedaan als voor french press.
200 gram water er op gegoten, dat past net.
Dan even roeren en twee minuten laten trekken.
Filter en dop er op en omkeren, langzaam doordrukken.
En het resultaat is een behoorlijk nette bak koffie voor een eerste poging.
Voordelen naar mijn idee:
Makkelijk
Portable
Goed schoon te houden
Nadelen naar mijn idee:
Smaak was goed maar minder genuanceerd als de Espro (mijn favoriet voor slow coffee tot nog toe)
Ik ga nog een keer de normale kant omhoog methode proberen, en dan horen jullie wel hoe dat gaat.
Gebruikte methode was de op-zijn-kop methode
14 gram koffie, ik wist niet echt wat voor maling ik moest nemen dus ik heb maar ongeveer hetzelfde gedaan als voor french press.
200 gram water er op gegoten, dat past net.
Dan even roeren en twee minuten laten trekken.
Filter en dop er op en omkeren, langzaam doordrukken.
En het resultaat is een behoorlijk nette bak koffie voor een eerste poging.
Voordelen naar mijn idee:
Makkelijk
Portable
Goed schoon te houden
Nadelen naar mijn idee:
Smaak was goed maar minder genuanceerd als de Espro (mijn favoriet voor slow coffee tot nog toe)
Ik ga nog een keer de normale kant omhoog methode proberen, en dan horen jullie wel hoe dat gaat.
Re: The Traveling Aeropress
16Ik heb nog even de niet op zijn kop methode getest en ik moet zeggen dat die mij beter bevalt, lekker vol bakkie.
Hij mag door, als de volgende even zijn adres stuurt ga ik hem op sturen.
Hij mag door, als de volgende even zijn adres stuurt ga ik hem op sturen.
Re: The Traveling Aeropress
18Daarnet heb ik de op z'n kop methode geprobeerd "volgens de Kraakman way"
Dus 10 gram grof gemalen koffie
180 gram water van 85 graden
Hard schenken en dan 3 minuten laten trekken en vervolgens de korst breken en 3 keer roeren
Filter met warm water spoelen en erop draaien
omdraaien en langzaam (bijna) leegdrukken
Hierbij heb ik een brazil gebruikt die ik een weekje geleden gebrand heb, en als resultaat een heerlijke zuivere smaak die neigt naar noten.
Morgen een keer proberen met de Mexico 'Altura' Topacio
Dus 10 gram grof gemalen koffie
180 gram water van 85 graden
Hard schenken en dan 3 minuten laten trekken en vervolgens de korst breken en 3 keer roeren
Filter met warm water spoelen en erop draaien
omdraaien en langzaam (bijna) leegdrukken
Hierbij heb ik een brazil gebruikt die ik een weekje geleden gebrand heb, en als resultaat een heerlijke zuivere smaak die neigt naar noten.
Morgen een keer proberen met de Mexico 'Altura' Topacio
Re: The Traveling Aeropress
19Nou,... heb nog een paar verschillende boonsoorten door de Aeropress geduwd en ben tot de conclusie gekomen dat ie leuk is om eens mee gespeeld te hebben maar niet zo zeer om zelf aan te schaffen om met regelmaat te gebruiken,... als ik hem aanschaf zal het vooral gewoon voor de heb/collectie zijn.
Dus wat mij betreft,... kan ie naar de volgende, de eerste die me een pb'tje stuurt daar gaat ie dan naartoe (hang ik 'm morgen nog aan een postduif )
Dus wat mij betreft,... kan ie naar de volgende, de eerste die me een pb'tje stuurt daar gaat ie dan naartoe (hang ik 'm morgen nog aan een postduif )
Re: The Traveling Aeropress
20Misschien wel leuk om te onderbouwen waarom je het ding niet hoeft te hebben.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder