Re: Misset Horeca Koffie Top 100
Geplaatst: di 11 sep 2012, 15:40
Ik vermoed dat je dan wel dichter in de buurt komt van wat wij hier zouden waarderen.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Dat kan nog tegenvallen.Als ik 10 leden van dit forum espresso's laat testen verwacht ik behoorlijk gedifferentieerde4 uitslag.Smaak is persoonlijk.Dus wat is goed of lekker?paulkoffie schreef:Dat is inderdaad een errug goed idee! We kunnen onze eigen koffiepraat lijst samenstellen en deze publiceren. Genoeg èchte objectieve kennis hier. En iedereen weet wel wat in zijn of haar buurt de goede / beste koffie zaken zijn. Maar een top honderd zal niet haalbaar zijn. Een top tien of twintig kan wel. In eerste instantie op willekeurige volgorde. Evt later bepalen of het überhaupt mogelijk is alsnog een volgorde in te brengen. Zo kunnen we in Nederland daadwerkelijk de specialty koffie onder de aandacht brengen. In plaats van een of andere commerciële subjectieve kutlijst.
Ben ik het gedeeltelijk mee eens. Maar waar het om gaat is de kwaliteit van de koffie. Ik denk dat dat redelijk goed te beoordelen is. Denk aan verse bonen ja / nee, goede apparatuur ja / nee, bekwaamheid / kennis van de barista hoog / laag. Als o.a. deze zaken in orde zijn zou je al een kwalitatief goed kopje koffie moeten hebben. Of hij vervolgens voldoet aan je persoonlijke smaak is een volgend punt. Zo was ik vanochtend in een koffie zaakje in Aalborg, Denemarken. Het heet Behag Din Smag. Ze hebben daar alles helemaal in orde. Heerlijke koffie en ik zou jullie allemaal willen aanbevelen hier eens langs te gaan mocht je ooit toevallig in de buurt zijn. (Er speciaal voor naar Aalborg af te reizen is natuurlijk enigszins overdreven.) Hoge kwaliteit espresso. Echter vond ik de afdronk een te sterke smaak van grape fruit hebben. Iets bitters, een beetje wrang als bij bitter lemon. Maar dat is dan weer iets persoonlijks. Iemand anders zal dit ongetwijfeld wel weten te waarderen. Als ik de brander of melangeur was geweest had ik mijn melange aangepast om in ieder geval die nasmaak er uit te krijgen. Toch durf ik te beweren dat het een uitstekende espresso was.cremalover schreef: Dat kan nog tegenvallen.Als ik 10 leden van dit forum espresso's laat testen verwacht ik behoorlijk gedifferentieerde4 uitslag.Smaak is persoonlijk.Dus wat is goed of lekker?