Re: wie gebruikt precies genoeg bonen voor 1 espresso
Geplaatst: vr 11 jan 2013, 14:32
Is dat dan ijskoffie?jan kees schreef:waarom gooi je ze niet rechtstreeks uit de vriezer in je molen, Bluecold? dan heb je toch ook geen condens? door de hitte van het malen (heb ik vernomen) ontdooien ze direct en er is dan gewoon geen tijd voor aromaverlies, zou je zeggen. Het is malen, persen en doorlopen, verser kan toch niet?Bluecold schreef:Ik heb echt liever boontjes invriezen en iedere week pakken dan drie weken boontjes laten sterven. Goed luchtdicht invriezen en luchtdicht op kamertemperatuur laten komen anders verpest condens al je boontjes.Spironski schreef: Je kan daarentegen best boontjes invriezen, en ze zelfs bevroren malen. Maar de voorkeur lijkt me nog altijd om ze gewoon in een licht-, en luchtdichte pot te bewaren en ze dan binnen een week of twee à drie op te maken.