Pagina 2 van 2

Re: Rancilio Silvia of Ascaso Duo Professional

Geplaatst: wo 20 feb 2013, 12:33
door wernerdev
@3aan schreef:laat je 1 kopje gewoon ernaast weglopen.
Is dat niet koffie-misbruik? :)
Want zoals ik het begrepen had krijg je meestal Channeling en loopt het water langs de koffie in plaats van er door.

Ik heb op sommige sites gelezen dat mensen een Eenkopsfilter van La Marzocco gebruiken omdat dat één van de beteren zou zijn. Alleen als ik het zo bekijk past die alleen in een bottomless portafilter.

Eerst maar even verder experimenteren met het Tweekopsfilter. Binnenkort eens proberen een Flat White te maken, die zijn echt lekker!

Re: Rancilio Silvia of Ascaso Duo Professional

Geplaatst: wo 20 feb 2013, 16:34
door Spironski
Vergeet inderdaad even dat enkele filter. Bovendien is een dubbele ristretto ook maar zo'n 40 ml, wat nog altijd 2 slokjes is.

Als je toch per se een enkel filter wil gebruiken is het LM-filter inderdaad het beste. Maar daar moet je dan eigenlijk wel weer een aparte tamper bij hebben (41mm?). Je kan het echter wel in een normale pf gebruiken.

Om te leren is een Naked wel aan te raden, je ziet genadeloos wat je allemaal goed en fout doet.

Re: Rancilio Silvia of Ascaso Duo Professional

Geplaatst: za 18 mei 2013, 14:20
door wernerdev
Espresso's gaan inmiddels bijna altijd perfect. Dan had ik in combinatie met mijn Iberital Challenge Maler vrij snel onder de knie.

Helaas is mijn Rancilio Silvia wel al voor de eerste keer naar de reparateur. :cry: Voordat ik op vakantie ging heb ik de machine schoongemaakt door middel van een aantal goede Backflushes (icm Urnex Cafiza), de watertank leeggemaakt en alles schoon en droog gemaakt met een doek.

Toen ik terug kwam heb ik de watertank bijgevuld en heb ik de machine weer ontlucht/vol laten lopen volgens de handleiding. Alles ging goed. Ik had mijn filter gevuld met vers gemalen Fascino Espresso Grande Alta. Na het tampen zou ik mijn Silvia even Temp Surfen, dus ik tapte wat heet water af. En zoals verwacht ging het Thermostaat lampje branden. Maar helaas ging deze niet meer uit.

Ik heb voor de zekerheid nog een halve liter water getapt en gecontroleerd of de veiligheids-thermostaat aangeslagen was. Maar dat heeft niet geholpen. Ik heb toen op advies van Peter (Kafko) alle drie Thermostaten en het Verwarmingselement nagemeten met een Multimeter. En helaas kwam daaruit naar voren dat mijn Verwarmingselement kapot was.

Gelukkig zit ik nog ruim binnen de garantie termijn dus heb ik hem gelijk diezelfde dag opgestuurd, en volgens de Servicedesk heb ik hem volgende week weer gerepareerd in huis. Ik hoop dat hij gelijk heeft, dan zijn mijn koffiebonen tenminste nog lekker vers ;)
En hopen dat ze er netjes mee omgaan, want ik ben zelf erg voorzichtig met mijn Silvia. Heb soms apparatuur van een raparatiedienst terug gekregen alsof ze er mee gegooid hadden.

Re: Rancilio Silvia of Ascaso Duo Professional

Geplaatst: do 23 mei 2013, 11:17
door wernerdev
Inmiddels is hij weer gemaakt en geniet ik weer van een heerlijk bakje Espresso. Supersnelle service daar bij Kookwinkel Oldenhof. Heb het wel eens anders meegemaakt bij andere winkels (weken/maanden wachten).

Re: Rancilio Silvia of Ascaso Duo Professional

Geplaatst: do 23 mei 2013, 11:28
door Thomaserati
En wat was er nou mis mee?

Re: Rancilio Silvia of Ascaso Duo Professional

Geplaatst: do 23 mei 2013, 13:33
door wernerdev
Thomaserati schreef:En wat was er nou mis mee?
Zoals ik zelf al had nagemeten (op aanraden van Peter van Kafko) was het Warmte-element kapot. Volgens de service dienst heeft Rancilio een "slechte" serie boilers gehad die te heet "gebakken" zijn waardoor ze snel kapot gaan. Mijn Silvia was van die serie, dan konden ze zien aan het serienummer. Ze hebben de boiler vervangen, en ik geniet weer van een heerlijk bakje. :)