Pagina 2 van 2

Re: Gwylim davies

Geplaatst: ma 22 apr 2013, 18:30
door fransg
Sympathieke man inderdaad, geen zeiksnor en hoewel ik single doseer, bonen precies afweeg, twee druppels toevoeg aan de bonen voor de HG One en roer in het maalsel, vind ik het uitstekend dat hij de nieuwkomers niet afschrikt met die poppenkast, gewoon lekker gaan met die banaan en koffie drinken.

Tijdens het malen had hij best nog een en ander kunnen vertellen over dat machines die sneller malen ook warmer kunnen worden, daardoor groter worden uitgevoerd wat weer onpraktisch is in de thuiskeuken, maar zo is het ook best.

Re: Gwylim davies

Geplaatst: di 23 apr 2013, 13:30
door Rolex
Helemaal eens Frans, hij zorgt voor laagdrempeligheid bij nieuwkomers. Trouwens het afwegen en RDT e.d. is in mijn ogen een bereidingswijze die voor (heel) veel thuisbarista's kwaliteitsverhogend werkt of noodzakelijk is wanneer je veel van bonen verwisselt.
Gwylim heeft het in andere video's over manieren die tekortkomingen van niet toereikend materiaal moeten compenseren, en veel mensen slaan daarin door, terwijl het weinig uithaalt. Deze bedoel ik natuurlijk ;) (tampen - tikken - tampen - tikken - 40 kilo drukkracht een seconde of 10, meerdere polijstrondjes, etc. etc. :mrgreen: )

Re: Gwylim davies

Geplaatst: di 23 apr 2013, 13:34
door Bluecold
Rolex schreef:. Deze bedoel ik natuurlijk ;) (tampen - tikken - tampen - tikken - 40 kilo drukkracht een seconde of 10, meerdere polijstrondjes, etc. etc. :mrgreen: )
To be fair, dat was al hard op zn retour sinds 2008-2009