Re: Back to Basics

12
Dank je wel. Dat is een groot compliment.

Lukt me ondertussen al om er een lekker bakkie uit te krijgen. Alleen even wennen om met donker gebrande bonen maar 13gr te doseren en lichter gebrand rond de 14-15gr. Binnenkort eens naar een Elektra double gaan kijken omdat daar wat meer in schijnt te kunnen. Verder staat een naked nog op het verlanglijstje. Eerst maar weer eens sparen na deze uitgave :D .
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Back to Basics

13
Erik82 schreef:Dank je wel. Dat is een groot compliment.

Lukt me ondertussen al om er een lekker bakkie uit te krijgen. Alleen even wennen om met donker gebrande bonen maar 13gr te doseren en lichter gebrand rond de 14-15gr. Binnenkort eens naar een Elektra double gaan kijken omdat daar wat meer in schijnt te kunnen. Verder staat een naked nog op het verlanglijstje. Eerst maar weer eens sparen na deze uitgave :D .
En voor een gezonde relatie bloemen voor de vrouw kopen. :D

Re: Back to Basics

14
cremalover schreef: En voor een gezonde relatie bloemen voor de vrouw kopen. :D
Haha....jij hebt ervaring met dit soort praktijken. Dat is duidelijk !!:grin:
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Back to Basics

15
bobbee schreef:
cremalover schreef: En voor een gezonde relatie bloemen voor de vrouw kopen. :D
Haha....jij hebt ervaring met dit soort praktijken. Dat is duidelijk !!:grin:
Ja.Maar bloemen werken niet meer. Ik kruip nu altijd in de foetus positie en aanvaard het onvermijdelijke. :shock:

Re: Back to Basics

16
Erik82 schreef:
R&B schreef:Ziet er mooi uit!
Hoe verhoudt zich de cremina tov een la pavoni?
Waar zitten de verschillen in?
Grootste verschil is bouwkwaliteit. La Pavoni is bouwkwaliteit Alfa Romeo waar de Cremina bouwkwaliteit Rolls Royce is. Dat is toch wel een wereld van verschil. Zie een La Pavoni nog niet snel 80 jaar meegaan waar dit voor een Cremina totaal geen probleem gaat zijn. Voor de prijs van een Cremina koop je echter ongeveer 5 La Pavoni's.

De temperatuurstabiliteit van de nieuwe Cremina is ook top en kan de hele dag aan blijven zonder oververhitting waar de La Pavoni na elke paar shots of bepaalde tijd uit moet.

De La Pavoni is ook een open boiler constructie waar er bij de Cremina nog een kap omheen zit. Scheelt een hoop hitte aan de buitenkant van de machine en minder kans op verbranding.

Denk dat dit de belangrijkste verschillen zijn.
Oke, veel verschil in brouwkwaliteit en hieruit volgende veiligheid.
Het punt van oververhitting is natuurlijk belangrijk bij de wens om meerdere kopjes na elkaar te zetten. Zoals ik het begreep is dat voor 1-2 nog niet zo'n issue en deels op te lossen door een koelring. (Wat ik weer minder mooi vind).

Maar waar het natuurlijk om gaat is de smaak. Heb je al enig idee wat daartussen het verschil is en dan waardoor dat wordt veroorzaakt?
(Uiteraard uitgaande van een pavoni (evt professional) op de juiste werktemperatuur)
:)
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

Re: Back to Basics

17
Heeft Bas nog niet zó lang gegleden niet ergens een redelijk uitgebreide vergelijking gemaakt?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Back to Basics

19
Spironski schreef:Heeft Bas nog niet zó lang gegleden niet ergens een redelijk uitgebreide vergelijking gemaakt?
Klopt, ik heb de link ook niet paraat.
Echter, dat is een "het is zo" antwoord en uiteraard gekleurd door persoonlijke voorkeur. Ik zou graag "het waarom" willen weten en begrijpen. :)
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

Re: Back to Basics

20
Ojee, volgens mij is het "waarom" van de Godshot nog in nevelen gehuld! :D
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder