Re: @3aan en de thuisbranders

13
De Malabar heb je in Wet processed en Dry processed

Bij de "natte methode" worden afwijkende bonen afgevangen in tegenstelling tot de "droge methode"
Ik prefereer de droge methode, die lijkt qua smaak voor mij persoonlijk beter tot z'n recht te komen, de doge methode bonen geven een wat onregelmatiger kleurpatroon dan de natte methode bonen.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: @3aan en de thuisbranders

15
Adriaan in een eerder draadje over de Malabar raadde je aan om de licht gebrande bonen even te bevochtigen met een vernevelaar en dan na een half uurtje te malen. Wat is daar precies het principe achter? (dit ga ik morgen uitproberen :ugeek: )
VBM Domobar Super, Mazzer Pharos, Mahlkonig Guatemala, een boel filterspullen, en een Quest M3 die al lang ligt te wachten :)