Pagina 2 van 44

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: ma 25 aug 2014, 14:39
door cremalover
Dacht altijd dat het met CO2 (te vers) te maken had maar ben er achter dat dat niet zo is.

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: ma 25 aug 2014, 14:50
door cremalover
Maar eens een enkelshotje geprobeerd.
Afbeelding


Nu meer spikkels.
Misschien nog een fractie fijner malen.

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: ma 25 aug 2014, 14:51
door cremalover
Heb best vaak een mooi tijgervel.
Maar on command een tijgervel produceren is wat lastiger. :mrgreen:

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 09:53
door pichichi
.

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 09:56
door pichichi
En als ik dan toch zo lekker bezig ben.... :lol:

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 10:11
door fransg
Het 'geheim' van de tijgerstreep lijkt zo te zien 1) een voldoende fijne maling en 2) plaatsing van het kopje zodat de uitstroom door het portafilter .5 tot 1cm van de rand van het kopje is, waardoor de donkere 'vlek' die in het begin ontstaat kan 'breken' in vlekjes. De uitstroom valt in het kopje en trekt wat van die bovenlaag naar zich toe.

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 12:16
door Kabouter
Ik zie hier een meetcampagne in de maak van de stromingspatronen bij het vullen van een espressokopje. Doppler profilers schijnen mooi te zijn :ugeek:

zonder gekheid, mooie plaatjes!

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 12:38
door fransg
;-)

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 16:58
door sont
Still learning. :D
Afbeelding

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Geplaatst: di 26 aug 2014, 17:04
door fransg
Mooi, je ziet weer andere mooie wervelingen daar, lijkt alsof het is ingestroomd langs de rand, dan vloeit het juist vanaf de rand langzaam uit naar de overkant ipv dat je de donkere vlek 'opentrekt' en er van een wolk 'schapenwolkjes' worden gemaakt.

Die tijgervellen zijn meer 'creatief met crema' dan dat het echt iets belangrijks zegt over het smaak-succes, denk ik ;-)