Pagina 2 van 2

Re: Long Black door Zjevaun Janga

Geplaatst: wo 10 dec 2014, 18:27
door Joep
"Geen foute smaken uit koffie die je een minuut lang laat lopen"
Hoe maakt hij een lungo dan? Met espressomaling?

Ook pak ik zelf toch gewoon theewater. Dat is tegen de tijd dat jij je koffie hebt gemalen en getampt hebt en de groep hebt voorgespoeld echt al wel onder de 90 graden gekomen in een porseleinen kopje.

Re: Long Black door Zjevaun Janga

Geplaatst: wo 10 dec 2014, 19:28
door MarcoVenezia
Joep schreef:"Geen foute smaken uit koffie die je een minuut lang laat lopen"
Hoe maakt hij een lungo dan? Met espressomaling?
Filmpje heeft als belangrijkste doelgroep de horeca, en ja daar wordt nog steeds vaak met 1 molen gewerkt.

Ik dacht hetzelfde over theewater, maar toch raden alle specialisten die ik hierover sprak het omwille van de temperatuur.

Er zijn tegenwoordig wel machines met een thee uitloop met een koudere stand, dan wordt er koud water bijgemengd. Dat zou de mooiste oplossing voor de americano en de long black zijn. Ook beter voor de meeste theesoorten trouwens...

Re: Long Black door Zjevaun Janga

Geplaatst: zo 14 dec 2014, 21:50
door Joep
Ja, de machine op mijn werk doet dat ook. Zorgt ook voor een hoop minder gespetter bij het theewaterkraantje.