Pagina 2 van 9

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 13:48
door MarcoVenezia
Ik zou dan echt door de DB gaan, HX vind ik persoonlijk minder met dit soort kleine boilers

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 14:17
door bobbee
Voor de horeca misschien maar voor thuis voldoet zo'n kleine HX prima hoor!

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 14:57
door MarcoVenezia
Voor zo'n klein prijsverschil zou ik voor een DB gaan. Pas met grote boilers (en dus voor horeca) komt een HX goed tot zijn recht.

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 15:42
door bobbee
Mr als je maar 2 of 3 espresso's achter elkaar zet dan is er toch niks aan de hand?
Meer doe je er toch bijna nooit thuis.

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 15:43
door bvds
Hoezo voldoet een HX pas als de boilers formaat horeca zijn?
Als je naar de curve kijkt zie je dat de recovery minder dan minuut is.
Ook is het temperatuurverloop goed reproduceetbaat.
De kleine HX en het feit dat er geen stilstaand water achter blijt maakt het concept zo interessant.
Verwacht van wat ik heb gezien een prima afwerking en op de componenten is niet bespaard.
Ik vind de prijs scherp eigenlijk.

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 16:37
door Erik82
Voor thuis zou ik juist geen DB willen. Alleen maar extra elektronica die kapot kan gaan. Lekker simpel met minimaal onderhoud is dan beter, dus een HX. In de horeca is dat anders waar je een vast onderhoudscontract hebt.

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 16:42
door bobbee
Ik denk dat hij bedoelt dat de hx goed op temp blijft op het moment dat er een grote boiler omheen zit? Iets anders kan ik ook niet bedenken. Vandaar dat ik zei dat je thuis toch geen reeksen extracties achter elkaar doet. Zie het probleem ook niet van een kleine boiler als je ziet hoe goed die op temperatuur blijven.

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 20:11
door bvds
[cross post van thuisbarista.nl]

I can say a few words, as we developed about the machine. I hope I can do it English.

The pump is a Phoenix TP600 from ODE. It is having a pressure of ~9 bar and making less noise than other pumps. It is still a vibration pump but - as to me - a good option to the Ulka pumps. It is a bit more expensive. May be it will be our default pump.

The recovery time of the brew group is quiet short, depending on the configuration. I tried may different HX and one of the best results are posted by Bas. Here is another:

Afbeelding


I think the best results will be with a PID-controller and PT100 deep in the brewgroup (above the red circle).

Afbeelding


It is still not perfect but it was good enough to see that the 'concept' is working in a suitable way. But I can't say that it will like this each time and under all circumstance.

In some weeks we hope to have translations to i.e. English.

Btw: The brewgroup has not much common with the posted Bezzera brewgroup - may be except that it is not a E61. It is completly new developed according to the needs.

Holger

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 21:49
door MarcoVenezia
bobbee schreef:Ik denk dat hij bedoelt dat de hx goed op temp blijft op het moment dat er een grote boiler omheen zit? Iets anders kan ik ook niet bedenken. Vandaar dat ik zei dat je thuis toch geen reeksen extracties achter elkaar doet. Zie het probleem ook niet van een kleine boiler als je ziet hoe goed die op temperatuur blijven.
Juist daarom, zo'n kleine boiler houdt het niet constant; vooral als er geen flow in de productie zit. Kan dus ook te warm worden, als ik 's morgens wakker wordt wil ik gewoon een goede koffie zonder te hieven surfen etc. Maar wie ben ik ;-)

Re: XENIA!

Geplaatst: wo 17 dec 2014, 21:53
door bvds
MarcoVenezia schreef:Juist daarom, zo'n kleine boiler houdt het niet constant; vooral als er geen flow in de productie zit. Kan dus ook te warm worden, als ik 's morgens wakker wordt wil ik gewoon een goede koffie zonder te hieven surfen etc. Maar wie ben ik ;-)
ja maar er zit hier toch heen water in de HX dat te heet kan worden.
en een boiler van die grootte kan toch prima op temperatuur gehouden worden.
staat los van flow.

klopt wel dat een horeca HX vaak inderdaad flow nodig heeft. maar dat ligt meer aan de capaciteit van de HX en de afstemming van leidingen, flow in de groep, restrictie, etc. die zijn juist ontworpen voor productie.

ook een goede HX machine voor thuis waar wel water in de HX achter blijft heeft geen surfen nodig mits er alles goed op elkaar is afgestemd.