Pagina 2 van 3

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: do 12 mar 2015, 02:23
door leverlover
Ik heb heel wat lever machines en nog meer lever machines gehad maar nooit een waarvan de boilerdruk boven de 1,0 hoefde. Hoe betrouwbaar is je manometer? Lijkt mij echt veel te heet. Ik heb zelf maar een keer een (meer dan goede) espresso uit een Izzo Pompeii gedronken en die stond volgens mij rond de 0,9 - 1,0 bar. Maar zoals zo vaak gezegd: smaak zegt meer dan getallen ik kan me echter niet voorstellen dat 1,4 boilerdruk optimaal is. Ben benieuwd naar ervaringen van ander Pompeii gebruikers.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: do 12 mar 2015, 06:47
door cremalover
Ik zorg iig dat ik niet tussen de 1.5 en 1.7 bar zit want dan ontploft hij. :mrgreen:


Afbeelding


Straks eens 1.8 proberen.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: do 12 mar 2015, 08:08
door cremalover
leverlover schreef:Ik heb heel wat lever machines en nog meer lever machines gehad maar nooit een waarvan de boilerdruk boven de 1,0 hoefde. Hoe betrouwbaar is je manometer? Lijkt mij echt veel te heet. Ik heb zelf maar een keer een (meer dan goede) espresso uit een Izzo Pompeii gedronken en die stond volgens mij rond de 0,9 - 1,0 bar. Maar zoals zo vaak gezegd: smaak zegt meer dan getallen ik kan me echter niet voorstellen dat 1,4 boilerdruk optimaal is. Ben benieuwd naar ervaringen van ander Pompeii gebruikers.
Ben de enige. :(

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: vr 13 mar 2015, 17:23
door cremalover
Boilerdruk verhoogd naar 1.5 bar. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=BiOD1KpZRzY&t=37" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: za 14 mar 2015, 08:01
door Erik82
Ik denk toch echt dat de meter kapot is. Zeker met donker gebrande bonen zou je de boel nu gruwelijk moeten verbranden en zou er niks drinkbaars meer uit moeten komen.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: za 14 mar 2015, 08:08
door cremalover
Izzo gebruikt voor de Pompei zelf 1.5.
De groep is twee keer zo zwaar als die van een Strega en ongeveer 1,5 keer zo groot.
Dan krijg je ook een andere warmteuitwisseling met de omgeving.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: za 14 mar 2015, 17:28
door Erik82
Dat is ook waar. Mijn Strega staat op 1,4 maar daar bepaald het element in de groep grotendeels de temperatuur en maakt de boilerdruk ook minder uit. Hevels zijn wat dat betreft waarschijnlijk sowieso anders dan een E-61.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: do 28 mei 2015, 17:10
door Alice
Het is wel een heel ander apparaat, maar onze Rocket staat ook tussen de 1.3 en 1.4.
Op 1.1 bleef de espresso net iets te koel en wat aan de zure kant. Nu op 1.4 is de temperatuur prima en het echte zuur is er vanaf.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: vr 29 mei 2015, 02:00
door Spironski
Die drukmeters zijn notoir onnauwkeurig, dus je mag altijd wel rekenen op enige afwijking. Je eigen smaak lijkt me leidend hierin.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: zo 05 jul 2015, 07:33
door Edwin45
Ik had een andere boon en kreeg het zuur er niet uit.

Nu minder gedoseerd (16gram) in 17 gram naked VST, en veel fijner gaan malen en opgelost.(niet verwacht eerlijk gezegd omdat ik vd ene Braziliaanse boon naar de andere ben gegaan (onkunde) :D

Ook doe ik mijn cooling flush minder lang.