Pagina 2 van 4
Re: Rotterzwam
Geplaatst: wo 17 feb 2016, 10:12
door bobbee
Eet smakelijk
Re: Rotterzwam
Geplaatst: wo 17 feb 2016, 18:16
door R&B
turboyeast schreef:LS,
Adriaan heeft gelijk dat je andere schimmels niet kunt uitsluiten. Op de onderste puck zie je een groenige schimmel.
Nou, je zou eea kunnen autoclaveren in een snelkookpan.
Die groene schimmel heeft veel weg van een penicillium of een aspergillus. Mocht je je broed willen hergebruiken dan kan dergelijke contaminatie (uiteindelijk) wel een probleem worden.
Voor eenmalig gebruik voorzie ik verder ook geen probleem hiermee.
Re: Rotterzwam
Geplaatst: wo 17 feb 2016, 20:53
door @3aan
Hoe lang stel je voor in een autoclaaf?
En moet er dan nog extra vloeistof worden toegevoegd?
Re: Rotterzwam
Geplaatst: vr 19 feb 2016, 13:14
door R&B
Een kwartier op 121gr is voldoende. Dat is ook de normale temperatuur van een snelkookpan.
Er moet een beetje water in de pan voor stoomvorming, zie hiervoor de instructies van je pan.
De koffiepucks zelf zou ik in een bakje doen zodat eea niet te nat wordt.
Re: Rotterzwam
Geplaatst: vr 19 feb 2016, 13:57
door @3aan
ik ga het eens proberen, met de pucks van 2 weken moet ik zat hebben en dan proberen enkele Champions te "zaaien"
wordt nog druk op de vensterbank, staan al Chili gezaaid en zoete Puntpaprika en Natuurkomkommers en dan een donkere bak voor de schimmels!
Re: Rotterzwam
Geplaatst: vr 19 feb 2016, 15:43
door turboyeast
R&B schreef:Een kwartier op 121gr is voldoende. Dat is ook de normale temperatuur van een snelkookpan.
Er moet een beetje water in de pan voor stoomvorming, zie hiervoor de instructies van je pan.
De koffiepucks zelf zou ik in een bakje doen zodat eea niet te nat wordt.
Ja, ik denk dat dit prima is. Helemaal geen slecht idee om de koffiepucks op te sparen en ze dan batchgewijs te autoclaveren. Het is me alleen niet duidelijk of door het autoclaveren essentiele nutrienten kapot gaan.
Ben erg benieuwd naar de stand van zaken, maar ik durf de deksel er niet meer af te halen...
Cheers, TY
Re: Rotterzwam
Geplaatst: wo 24 feb 2016, 16:22
door turboyeast
LS,
weer een update. De hele bak is nu volgegroeid met mycellium. Binnenkort moet het losgaan. Ik heb honger...
Cheers, TY
Update 24 feb 2016.
Re: Rotterzwam
Geplaatst: ma 29 feb 2016, 20:08
door turboyeast
LS,
we gaan los!
Prachtig dit....
Cheers, TY
Update 28 feb 2016
Update 29 feb 2016 's morgens
Update 29 feb 2016 's avonds
Re: Rotterzwam
Geplaatst: ma 29 feb 2016, 21:29
door t-men
Een woord: wow
Re: Rotterzwam
Geplaatst: ma 29 feb 2016, 22:15
door pkuiters
Mooi spul, blijven komen met die updates.