Welkom op het forum koffieprutser. Leuk je verhaal te lezen, erg herkenbaar.
Zoals anderen hier al aangeven denk ik dat je op dit moment de meeste vooruitgang kunt boeken door een 1:2 brew ratio aan te houden. Dan kun je altijd nog bepalen of dat het smaakprofiel is dat je zoekt.
Ik weet niet precies hoe mooi je je extractie al weet te krijgen, maar anders kun je nog eens goed letten op de verdeling van de koffie in het portafilter (eventueel WDT toepassen). Eventueel kun je nog iets meer koffie gebruiken (hoewel 18 gram prima is) en zeker fijner malen.
Laat je de koffie overigens enkele dagen rusten alvorens je er mee aan de slag gaat? Van koffielab weet ik het niet, maar de bonen van Fascino en Giraffe ontvang je dikwijls een dag na branding. Als je er dan te snel mee gaat werken gutst de koffie uit je uitloop en is de smaak ook verre van ideaal (weet ik uit ervaring

).
Het kan inderdaad zo zijn dat je espresso's zuur worden door te lage temperatuur. Hoe lang laat je je apparaat opwarmen?
Ik heb zelf ook een Classic en mijn ervaring is dat ie eerder te heet wordt in plaats van niet heet genoeg. Maar ik heb wel her en der gelezen over exemplaren die na verloop van tijd te koud liepen. Je kunt eventueel de thermostaat vervangen om er zeker van te zijn dat dat het probleem niet is. Kost nog geen 15 euro (107 graden heb je als het goed is nodig en vergeet niet thermische pasta te gebruiken en niet te vast draaien(handvast)). Maar voordat je daaraan denkt zou ik dus eerst met de brew ratio aan de slag gaan.
Enkele links waar ik zelf veel aan heb gehad:
-
http://www.home-barista.com/tips/brewin ... t2402.html
-
http://www.home-barista.com/tips/how-al ... -t302.html