Pagina 2 van 4

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: do 13 okt 2016, 11:11
door mutsje
R&B schreef:Een paar keer mee gespeeld, maar gezien we nauwelijks vlees eten komt het er eigenlijk nooit van. :)
Je kan er ook groente mee klaar maken hoor, bijvoorbeeld Sous vide brussels sprouts :) http://recipes.anovaculinary.com/recipe ... fuku-style

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: do 13 okt 2016, 17:31
door R&B
M'n spruitjes kook ik graag gaar! Lekker bitter! :P

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: do 13 okt 2016, 17:48
door Kabouter
Heston Blumenthal raadt aan om ze te pellen (alle blaadjes dus los), en dan kort garen (blancheren / bakken / ..). De typische onprettige spruitjes danwel koolsmaak komt bij overgaring en als je ze als geheel gaart dan is het buitenste te ver als het binnenste klaar is. Ben benieuwd met de sous vide!

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: do 13 okt 2016, 23:10
door Nomad
mutsje schreef:
Nomad schreef:Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft :)
Zelfde Nomad als op GOT? :)
Uiteraard :D

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: vr 14 okt 2016, 08:51
door Mad Wally
Kabouter schreef:Heston Blumenthal raadt aan om ze te pellen (alle blaadjes dus los), en dan kort garen (blancheren / bakken / ..). De typische onprettige spruitjes danwel koolsmaak komt bij overgaring en als je ze als geheel gaart dan is het buitenste te ver als het binnenste klaar is. Ben benieuwd met de sous vide!
Kook ook graag sous vide, maar geen groenten en al helemaal geen spruitjes. Niet dat ik niet van spruitjes houd, maar dan wel geroerbakt met bijvoorbeeld uitjes en spekjes.
Het probleem met sous vide garen van groenten is dat je daar hoge temperaturen voor nodig hebt, meestel 80+ graden en de gebruikelijke vacumeerapparaten en zakken voor thuis zijn niet zo geschikt voor deze hogere temperaturen.
Er zijn twee groentes die ik desondanks nog wel wil proberen en dat zijn asperges en wortels, beide bereid met een klontje boter en wat kruiden.

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: vr 14 okt 2016, 10:32
door Mad Wally
lmg475 schreef:
Mad Wally schreef:Het probleem met sous vide garen van groenten is dat je daar hoge temperaturen voor nodig hebt, meestel 80+ graden en de gebruikelijke vacumeerapparaten en zakken voor thuis zijn niet zo geschikt voor deze hogere temperaturen.
Ik zie het verband niet tussen de hoge temperaturen en vacumeerapparaten. :)
De meeste zakken zijn geschikt tot 85 graden. Maar voor hogere temperaturen zijn er de zogenaamde vacuum kookzakken. Deze kunnen temperaturen aan tot 115 graden.

Bv deze http://www.libreverpakking.nl/epages/61 ... er%20ds%22
Dat klopt, echter ik heb slechte ervaringen met het sealen van deze kookzakken. Het beste resultaat krijg je als je deze sealt met een professionele machine met instelbare sealtijd maar die hebben een heel ander prijskaartje. Trouwens de kookzakken uit de link hebben geen microstructuur en zijn daarom alleen geschikt voor de nog veel duurdere kamervacumeerapparaten.

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: vr 14 okt 2016, 11:33
door R&B
Ik heb een vacumeer van Allpax, vacumeert én sealt super. Mooie brede sealnaad.

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: vr 14 okt 2016, 13:00
door Mad Wally
R&B schreef:Ik heb een vacumeer van Allpax, vacumeert én sealt super. Mooie brede sealnaad.
De Allpax P 250 stond (staat) hoog op mijn verlanglijstje. De enige machine onder de 200 euro waarbij de lastijd in 10 stappen in te stellen is. De eerstvolgende zit al snel boven 300 euro.

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: vr 14 okt 2016, 16:38
door mutsje
Mijn vacumeer apparaat is ook een Allpax, mijn sous vide stick is van anova en me waterbak komt bij de action vandaan hehehe. Ik ga over tijdje gewoon een rol kopen en knip het dan netjes af als ik grote stukken vlees vacuüm wil trekken.

Re: Sous vide koken wie o wie

Geplaatst: zo 26 nov 2017, 17:50
door Jochen_P
Ik heb sinds vorige week ook een Anova gekocht. Was aantrekkelijk geprijsd (129€ voor de wifi-variant) dus eindelijk de knoop doorgehakt!
Nog geen tijd gehad om hem te testen jammer genoeg. Het is ook compleet nieuw voor, beetje spontane aankoop geweest :).
Heeft ook even geduurd eer ik hem kon koppelen aan de wifi thuis maar door de uitstekende support toch gelukt. Ik heb ook nog geen vacumeermachine maar ik vrees dat dat niet meer zo heel lang gaat duren :lol:. De Allpax P250 ziet er zeer aanlokkelijk uit :geek:
Voorlopig zal het nog met Toppits diepvrieszakjes zijn dus...
Volgend weekend eens een varkenshaasje klaarmaken denk ik!

Nog mensen hier die er actief mee bezig zijn?