13
door @3aan
In het verleden deed ik ook wel koffie in de vriezer, nu doe ik na het branden de koffie in een hermetisch afsluitbare emmer die laat ik in de regel 48 uur open staan en dan de deksel er op, na totaal 8 dagen zet ik de emmer open en vacumeer na het weer luchten van de bonen, op 95% in 300 grams zakjes, we verbruiken 1 zakje per 2 dagen, rond de kilo per week, ik heb een koeler op 1 a 2 graden in de schuur staan en daar leg ik de gevacumeerde bonen in, heb er wel een datum op staan om een goede roulatie te houden, 14 dagen van tevoren wordt er weer gebrand, ook voor een evenement 12 tot 14 dagen tevoren branden voor de optimale smaakbeleving . . .
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.