Pagina 2 van 13

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: do 05 jan 2017, 17:39
door bobbee
Ik heb de vergelijkende "bokito" reacties en "nerd" uitlatingen gezien op facebook dus snap wel dat je dit zo stelt. Maar....de periode na branden is niet waar ik op doelde! Het ging mij erom dat je zegt dat je bij de 1e de beste Italiaanse levensmiddelen zaak goede koffiebonen kunt scoren.
En illy is niet zo tof na een dag dat je het blik hebt open getrokken.

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: do 05 jan 2017, 18:11
door dirk020
bobbee schreef: Maar....de periode na branden is niet waar ik op doelde!
Die snap ik effe niet, ook niet na 4 keer nalezen
bobbee schreef: Het ging mij erom dat je zegt dat je bij de 1e de beste Italiaanse levensmiddelen zaak goede koffiebonen kunt scoren.
Als ik bij de eerste de beste Italiaanse levensmiddelenzaak koffiebonen kan scoren waar ik (niet alleen naar mijn smaak maar dus ook naar de mening van anderen) goeie koffie mee kan maken dan zijn die bonen toch goed? Althans, goed naar mijn maatstaven, dat je er met een gaschromatograaf andere waarden mee zal behalen dan met een versgebrande boon door een brander die zijn vak verstaat (da's nl. òòk nog een dingetje!) zal best zo zijn maar nogmaals, mij bevalt 't prima
bobbee schreef: En illy is niet zo tof na een dag dat je het blik hebt open getrokken.


Is dat zo? Dat zal ik dan eens moeten uitproberen, ik heb die nog nooit gekocht. Ik gebruikte Illy slechts als voorbeeld van een niet al te moeilijk verkrijgbare confectieboon

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: do 05 jan 2017, 18:16
door bvds
Smaken verschillen en gelukkig voor ieder wat wils. Belangrijktse is dat jij tevreden bent. En ja hier op het forum is men kritisch. Voor veel mensen volstaat een bulk Italiaan.

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: do 05 jan 2017, 18:24
door winkje
Hi,

Laat ik dan eens zeggen dat ik het leuk vind dat je zoveel moeite neemt om je ervaringen te delen :D

Ik ben blij dat je zo kan genieten van de bonen die je gebruikt - dat anderen waaronder ikzelf andere ervaringen hebben mag de pret toch niet drukken. Er is geen goed of kwaad, geen absolute waarheid - alleen ieders smaakpapillen. Ik hoef je niet te overtuigen van de keuzes die ik daarin maak. Ik ben overigens wel benieuwd naar je ervaringen als je eens de 'aanbevolen' net gebrande variant gebruikt: misschien dat er een nieuwe smaakbeleving voor je volgt, mogelijk ook niet... Zie het als een tip, niet als een voorwaarde.

Ik deel overigens wel de gedeelde zorg over de hoeveelheid water in je maler - ook ik denk dat je maalschijven daar niet beter van gaan worden maar aan jou om met deze opmerking al dan niet iets te doen. We gaan het wel meemaken...

groet, Vincent

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: do 05 jan 2017, 20:57
door dirk020
winkje schreef:Hi,

Laat ik dan eens zeggen dat ik het leuk vind dat je zoveel moeite neemt om je ervaringen te delen
Zoals reeds gezegt, 't is vooral leuk om te doen en met een i pad heel makkelijk, jeetje wat zit daar een lichtsterke lens in!
De reden dat ik deze fotoserie met tekst gedaan heb is omdat ik hier op dit forum, of op thuisbarista.nl (weet effe niet meer) een 'handleiding' over een La Pavoni -een professional maar dat is om 't even- las die zo ingewikkeld en uitgebreid was dat je de lust om ook met zo'n ding 's aan de slag te gaan wel zal vergaan :?
Terwijl 't eigenlijk goed te doen is, àls je je aan een paar dingetjes houdt: effe uitzoeken hoeveel koffie je erin moet doen, even voorflushen en 't maalsel zo fijn maken dat je met niet al te hard aanstampen na een seconde of wat bij de preinfusie druppels in je koppie ziet verschijnen. Eigenlijk ongeveer zoals in de handleiding die je bij aanschaf van een nieuwe La Pavoni krijgt beschreven staat; het enige waar de handleiding niet over rept is de preflush die toch echt belangrijk is om het eerste kopje koffie tot een succes te maken omdat in 't begin de zetgroep nog niet op temperatuur is en je zo te koud water gebruikt voor de preinfusie, dat werkt dus niet, dan pist 't water er zó doorheen :(

winkje schreef: Ik ben overigens wel benieuwd naar je ervaringen als je eens de 'aanbevolen' net gebrande variant gebruikt: misschien dat er een nieuwe smaakbeleving voor je volgt, mogelijk ook niet... Zie het als een tip, niet als een voorwaarde.
Misschien zetten júllie wel mensen op 't verkeerde been door telkens maar te stellen dat je alleen goede koffie kan zetten van bonen tot max. 3 weken na 't branden. De ervaring die ik heb met dàt soort bonen is dat je daar óók heel lekkere koffie mee zetten kan, sterker nog, wellicht zelfs betere maar dat wil niet zeggen dat ik voor mij en mijn tafelgenoten geen lekkere koffie kan zetten met de bonen die ik in 't Italiaanse specialiteitenwinkeltje haal. Oftewel, ik ben bekend met de geneugtes van versgebrande bonen door iemand die 't goed in de vingers heeft. Heel fijn allemaal! Ik zal er weer 's achteraan gaan!

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: vr 06 jan 2017, 00:05
door bvds
Dank voor de toelichtig.

Los van de voorkeur voor type bonen geloof dat een aantal mensen hier en in ieder geval ik zelf een Pavoni iets anders bedienen...

Maar dat terzijde.

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: vr 06 jan 2017, 08:22
door Erik82
Ik zie helemaal geen filmpje slechts een prutmelding dat je lid moet worden van Facebook om iets te kunnen zien. Voor nuttige filmpjes zijn Vimeo en Youtube uitgevonden.

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: vr 06 jan 2017, 09:06
door cremalover
Wat me opvalt is dat je op je Facebook pagina stelt dat je met een Europiccola koffie zet die je qua kwaliteit nooit met een E61 kunt bereiken.
Ik durf het tegenovergestelde te beweren.
Komt nog bij dat je met een E61 veel betere stoomresultaten kunt bereiken.
Leuk machientje zo'n Euro maar als ik moest kiezen doet u mij maar een mooie e61.
Koffie zal iets minder zacht zijn dan met een goede hendel maar je kunt er heel mooie koffie mee zetten.Het is geen Senseo he.

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: vr 06 jan 2017, 09:26
door dirk020
cremalover schreef:Wat me opvalt is dat je op je Facebook pagina stelt dat je met een Europiccola koffie zet die je qua kwaliteit nooit met een E61 kunt bereiken.
Ik durf het tegenovergestelde te beweren.
Moet kunnen!
cremalover schreef: Komt nog bij dat je met een E61 veel betere stoomresultaten kunt bereiken.

Ik drink mijn koffie nooit met melk, mijn vrouw heeft de onhebbelijke gewoonte om koffie in een plas opgewarmde melk te pleuren dus ik moet zeggen dat ik me niet stoor aan de al dan niet beperkte stoomresultaten van de Europiccola :)

Re: Mijn Europiccola in actie!

Geplaatst: vr 06 jan 2017, 09:30
door dirk020
Erik82 schreef:Ik zie helemaal geen filmpje slechts een prutmelding dat je lid moet worden van Facebook om iets te kunnen zien. Voor nuttige filmpjes zijn Vimeo en Youtube uitgevonden.
Ja sorry, ik dacht dat iedereen geketend was aan dhr. Zuckerberg. Het is overigens geen filmpje hoor, gewoon wat foto's met bijschrift
bvds schreef:
Los van de voorkeur voor type bonen geloof dat een aantal mensen hier en in ieder geval ik zelf een Pavoni iets anders bedienen..
Ah, hoe doen jullie het dan?