Re: La Pavoni Europiccola beginnersproblemen
11Ik gebruik ook een nauwkeurig weegschaaltje, waarin ik 12 gram maalsel afweeg. In de winkel raadde men overigens 19 gram aan.
Volgens de verkoper? Volgens jou?rmtz schreef: za 03 mar 2018, 21:25 De Mazzer is tweedehands. Hij is ongeveer 4 jaar oud en helemaal nagekeken. De maalschijven zijn nog prima.
Ik heb de supermarktbonen er maar weer uitgehaald. Ik zal morgen even alles schoonmaken en dan weer opnieuw beginnen met de goede bonen. Al moet ik wel zeggen dat ik al verbetering zie mbt de fijnere maling.
Probeer 't zo eens: https://www.facebook.com/theo.vankampen ... 306&type=3
Ik krijg het beste resultaat met mijn Pavoni als er na 3 sec met de handel omhoog Druppels komen.namor schreef:Hoi RMTZ,
Uiteraard La Pavoni is niet de simpelste maar er is wel ermee koffie te maken; echt lekkere koffie - dan moet je een beetje skils hebben maar wat jij beschrijft is niet eens op koffie lijkt.
Als ik je verhaal lees dan zie ik dat bonen zij geweldig, La Pavoni is nieuw en maler is in nieuwstaat. Ik denk dat probleem in 'nieuwstaat' ligt. Maler wellicht is prima maar niet echt goed afgesteld.
Als je op maler fijnste graad zet - 0 dan het is blijkbaar nog niet fijn genoeg en dat kan best. Heel vaak 0 is zo maar een getal waar teling begint. Er is wel belangrijk echte 0 stand van de maler te vinden. Echte 0 is stand waarin maalschijven elkaar beginnen te raken. Vanaf die stand kan je beginnen je maalgraad afstellen. Voor espresso moet het echt fijn zijn en zit niet ver van 'echte' 0.
Hoe doe jij dat, echte 0? Dat hangt er vanaf je maker. Op Youtube heel filmpjes over hoe je maler moet schon maken en afstellen, Mazer is heel gebruikelijke maler en je vindt ongetwijfeld wat je zoekt.
In La Pavoni gaat meestal 12-14gr erin en je tapt 22-25 eruit in 25sec. 18 gr is meestal voor grotere groepen en filtermaat 58mm.
success, Roman
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”